Dorpsbeekstraat wordt afgesloten met verzinkbaar paaltje

Standaard

De Dorpsbeekstraat is een doodlopend straatje van de Joris Van Oostenrijkstraat in Kuringen, waarin zes gezinnen wonen en dat langs de speelplaats van de plaatselijke Stedelijke Basisschool loopt.

Vroeger was er voldoende parkeerplaats voor leerkrachten en ouders die hun kinderen kwamen afhalen met de auto, maar sinds de inpalming van parking voor uitbreiding van de school met opvangmogelijkheden, zijn er nog maar enkele plaatsen beschikbaar, terwijl elke woning in de Dorpsbeekstraat ook allemaal één parkingplaats voor hun huis beschikbaar hebben.

De toestand van het blokkeren van de straat door onder andere het fout parkeren van leerkrachten en ouders die hun kinderen met de auto kwamen afhalen, noopten de bewoners tot meervoudige klachten.

Het stadsbestuur moet hier nu ingrijpen door paal en perk te stellen aan dit ongemak voor de bewoners door er nu een verzinkbaar paaltje te plaatsen, enkel nog bedienbaar door buurtbewoners.

Echter dit obstakel maakte al heel wat ergernissen bij ouders die hun kroost kwamen afhalen met de auto en ook bij de schooldirectie.

Jammer genoeg heeft deze schooldirectie in haar eigen voeten geschoten door parking in te palmen voor uitbreiding.

Het is echter de bedoeling van het stadsbestuur om ook ouders die hun kinderen komen afzetten aan de schoolpoort te sensibiliseren om een ander mobiliteitsgedrag aan te kweken.

Trouwens als iedereen zijn kind met de auto voor de schoolpoort komt afzetten – en dat gebeurt in alle lagere scholen in Hasselt – en leerkrachten vogelvrij hun wagen zomaar parkeren op de stoep of op een voor de buurtbewoner zeer hinderende wijze, dan kunnen we niet met onze gemeenschap een nieuw en beter mobiliteitsbeleid. Ook politieke toegevingen kelderen de oorspronkelijke doelstelling van dit beleid vorr meer verkeersveiligheid, doorstroming en comfort in het verkeer.

Momenteel blijft dat verzinkbare paaltje nog naar beneden, maar eenmaal er een camera hangt, komt het in werking.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s