Nadja Vananroye (CD&V) wordt zo goed als zeker OCMW-voorzitter

Standaard

Na burgemeester Hilde Claes (Helemaal Hasselt) is de tweede naam bekend bij de bevoegdheidstoekenningen binnen het College van Burgemeester en Schepenen.

Nadja Vananroye (CD&V en 38 jaar) uit Runkst wordt zo goed als zeker OCMW-voorzitter. Ze volgt hierbij wijkgenoot Frank Vandenhoudt (Helemaal Hasselt) op, die eveneens tot de verkozenen behoort. Haar aanstelling samen met de andere drie CD&V-schepenen moet nog bekrachtigd worden door haar partijbestuur.

Nadja Vananroye combineert het OCMW-voorzittersschap met Schepen van Sociale Zaken, een nieuwe regeling ingevoerd door de Interne Staatshervorming van Minister Geert Bourgeois.

Nadja zit al sinds 2007 als algemeen directrice van In-Z – een bedrijf met meer dan 500 werknemers dat zich bezighoudt met dienstverlening op maat zoals poets- en huishoudhulp, seniorenoppas en persoonlijke assistentie aan personen met een beperking – met haar neus midden in de sociale sector.

Voor haar is deze nieuwe uitdaging een aanvulling met de nodige en  nuttige expertise in haar activiteiten in de sociale sector.

Frank Vandenhoudt (Helemaal Hasselt) is 15,5 jaar voorzitter van het OCMW geweest en heeft in die tijd een efficiënte en uitstekende maatschappelijke dienstverlening naar de noden van de Hasselaren kunnen uitbouwen.

Op dit resultaat zal Nadja Vananroye moeten verderbouwen met het uittekenen van een goed sociaal beleid. Immers in haar mandaat zal zeker de bouw van de nieuwe Zonnestraal in de Banneuxwijk en de verdere ontwikkeling van het nieuwe Jessaziekenhuis gebeuren.

Ook mag haar aandacht niet worden onttrokken op de verdere aanpak en uitbouw van ondersteuning op gebied van schuldbemiddeling, heractivering van leefloners en de strijd tegen kansarmoede in onze stad. 

In haar programma pleit ze voor meer geïntegreerd wonen om de kosten van de vergrijzing te drukken zonder ook maar in te moeten boeten aan kwaliteitszorg. Een mooi voorbeeld is de ombouw van het oude gemeentehuis van Stevoort in serviceflats en kinderopvang, waarbij een gezonde mix van ouderen en jonge gezinnen met kinderen ontstaat.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.