Theo Boosten is woedend en verlaat met fractie gemeenteraad

Standaard

Terwijl zes toekomstige politiemensen van de Politieschool in Genk ijverig notities namen van de animerende gemeenteraadszitting van 25 oktober 2011, eiste Theo Boosten (VB) op het einde een vertrouwensstemming om burgemeester Claes (sp.a) te doen aftreden wegens de vele malversaties jegens de publieke opinie van de afgelopen maanden.

Helaas stond de tweemansfractie van het Vlaams Blok heel alleen bij de stemming, waardoor Boosten woedend met collega José Claes de zaal verliet.

Loyaal

Immers in het begin van de openbare vergadering nam Ivo Belet (CD&V) het woord, zeer tegen de zin van Boosten. Belet stelde nog eens duidelijk dat zijn fractie na al die heisa rond die graaicultuur en pesterijen bij het Hazodikorps  – niettegenstaande hun vraag naar een doorlichting van de volledige politiestructuur – hun vertrouwen in burgemeester Claes blijft behouden. Zo deden ook fractieleiders Ivo Konings (sp.a), Frank Keunen (Groen!) en Jean Lambrecks (Open VLD).

Overlast

Voordat Boosten uitbarstte in woede, kon hij toch nog een visje binnenhalen met zijn variapunt over overlast. Hij vroeg zich af hoe het zat met de overlast bij Groovy Tunes op de Genkersteenweg – die in mei en juni moesten sluiten wegens geluidsoverlast – en met de geluidshinder van The Zoo op de Kempische Steenweg en de Ritz aan de Kempische Kaai.

Burgemeester Claes antwoordde daarop dat de geluidsoverlast bij Groovy Tunes terug onder controle is na die sluiten en dat die van The Zoo in behandeling is. Er wordt onderhandeld met de eigenaar.

De overlast bij de Ritz is meer recent, omdat er pas na vele klachten van Boosten aan Claes’ adres in oktober 2011 een delegatie van buurtbewoners van de Blauwe Boulevard bij de burgemeester werd ontvangen met hun klachten.

Boosten wou echter een daadwerkelijk optreden van de politie tegen deze overlast, dat ze de overtreders ook echt verbaliseren en zich niet zomaar laten uitlachen bij elke interventie.

Met de klachten van de buurtbewoners in haar achterhoofd heeft burgemeester Claes nu toegezegd om alle overtredingen door de politie te laten verbaliseren, opdat ze voldoende middelen voor handen heeft om juridische maatregelen te treffen tegenover de Ritz.

Zonder pv’s is het namelijk onmogelijk om een vervroegd sluitingsuur of tijdelijke sluiting op te leggen. Ook kan er gesanctioneerd worden met een GAS, een Gemeentelijke Administratieve Sanctie (geldboete). Echter deze GAS-regeling moet nog worden goedgekeurd door de gemeenteraad.

Met deze toezegging leek Boosten tevreden.

www.hasselt.be

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.