Summer Swing werd ook jaartje overgeslagen en kwam niet meer terug, zelfde lot voor Hear Hear?

Standaard

Geen Summer Swing op de Kiewitse Pukkelpopweide in 2015. De tweede editie wordt een tijdje in de koelkast geplaatst, met als gevolg dat het niet weerkeert wegens een financiële kater: slechts 17.000 van de verhoopte 30.000 bezoekers daagden op. Zo schreven we op 4 maart 2014. Bye bye Rimpelrockers. Wel kwam er nog een buurtfeest als dank voor inzet en samenwerking in kader van 25 jaar Pukkelpop. Hoofdaccent werd enkel nog gelegd op Pukkelpop.

Eéndagsfestival Hear Hear 2022 voor oudere festivalgangers op kleiner terrein en 3 i.p.v. 4 podia op de Pukkelpopweide in Kiewit trok 15.000 aanwezigen, daar waar eerst door de organisatoren Chokri Mahassine en Eppo Janssen een verwachting van 12.000 man vooropgesteld, wat werd bijgesteld naar een capaciteit van 25 à 30.000 man. Nochtans waren er grote namen op de affiche, maar de knaldrang naar sinds een lange tijd stilzitten door corona werd de festivalkalender in de zomer van 2022 te vol geboekt met bestaande en nieuwe initiatieven. Kosten van groepen en festivalorganisatie stijgen ook. Daardoor wordt Hear Hear mogelijk in 2024 mogelijk terug op de kalender gezet, aldus HBVL.

Als we doorredeneren en kijken wat er met Summer Swing is gebeurd, hebben we niet veel hoop op een tweede editie van Hear Hear in 2024. De Pukkelpoporganisatie houdt niet graag van grote risico’s nemen, hoewel financiën gezond lijken te zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.