Hasselts stadsbestuur maakt maar belabberde indruk bij publieke opinie, wanneer het gaat over afkeuring van initiatieven voor meer uitgangsleven in avondlijke uren

Standaard

Overlast bij de buren kreeg Peter Verbeemen van De Witte in de kleine Maastrichterstraat in Hasselt als reden van het stadsbestuur te horen om de goedkeuring van de inrichting van vóór het aanbrengen van de gele affiche voor openbaar onderzoek voor de aanvraag van een omgevingsvergunning voor verbouwing en herbestemming van het grote ex-pand van Standaard Boekhandel, al af te wimpelen. We dachten dat publieke bezwaren tegen de komst van een danscafé/evenementenzaal kunnen gebeuren gedurende een maand tijdens het openbaar onderzoek en dat het stadsbestuur zich daarna mag uitspreken voor een goed- of afkeuring van de vergunning, maar toch NIET voordat het openbaar onderzoek nog niet eens is gebeurd.

En als daar gegronde bezwaren uit voortvloeien om de vergunning niet toe te kennen, dan kunnen we daar pas meeleven, maar toch….

Wat zijn ze bij het stadsbestuur wel bezig? Met wat houden die zich in feite bezig? Vele Hasselaren verwelkomen met open armen het initiatief van Peter Verbeemen. Het brengt opnieuw wat nachtleven in de avondlijke stille stadskern voor de jongeren en de senioren die kunnen in de namiddag een dansje, kientje of gezellig samenzijn doen. Daar is toch niks mis mee.

Je kan toch alles niet zetten op beleving in de stadskern op klimzaal Monk of vrijetijdscentrum O’Learys in de TT-wijk, andere panden moeten ook nog gevuld worden. Nee hoor, zo’n negativiteit van het stadsbestuur hebben we nog niet gezien. Je kan toch ook niet iemand een dansgelegenheid voor senioren doen openen op een industrieterrein, zoals ze bij het stadsbestuur aangeven.

We hopen van harte, dat het stadsbestuur nu eens serieus omgaat met maatschappelijke problemen en initiatieven van ondernemers voor de Hasselaren niet zomaar langs zich neerlegt. Desnoods ga in gesprek met de ondernemer en begeleid hem desnoods naar het juiste resultaat!!!!

En wat zei burgemeester Vandeput weer bij zijn aantreden? “Wie in het stadscentrum komt wonen, heeft voordelen, maar moet ook rekening houden met de nadelen!”

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.