Focus op Hasselts inspiratie zorgt voor succesvolle campagneslogan voor verdubbeling overnachtingen

Standaard

In 2019 in de snoepwinkel van Rik Dehollogne in de galerie De Ware Vrienden hebben we in naam van Focus op Hasselt na wat brainstorming de nieuwe campagneslogan Hasselt Smaakmaker Spraakmaker voorgesteld om het bezoekers- en verblijfstoerisme te versterken en te verhogen. In 2022 waren de resultaten al merkbaar in de statistieken met een bijna verdubbeling van de overnachtingen op gebied van het verblijfstoerisme. Dat mag ook wel eens gezegd, want iedereen veegt onze inspiratie onder de mat. Eer wie eer toekomt!

Met 252.535 overnachtingen kende het Hasselts verblijfstoerisme een succesjaar. “Dat is liefst 48,7% beter dan in 2021. Hasselt positioneert zich steeds nadrukkelijker als toeristische verblijfsbestemming. Daar blijven we op inspelen,” aldus een tevreden schepen van Toerisme Rik Dehollogne en burgemeester Steven Vandeput.

De goede toeristische cijfers van 2021 zetten zich in 2022 dus stevig door. “De bezoekersaantallen stegen aanzienlijk. We klokten af op 151.724 aankomsten in onze stad. Tijdens de wintermaanden verdubbelde het aantal toeristen dat in Hasselt aankwam zelfs bijna ten opzichte van 2021. De spraakmakende activiteiten die we naar Hasselt haalden en de aantrekkelijkheid van onze vernieuwde binnenstad zitten daar natuurlijk voor veel tussen,” vertelt Dehollogne.

Langlopende campagne

“Maar ook onze grootscheepse, langlopende campagne ‘Hasselt Smaakmaker Spraakmaker’ werd verder uitgewerkt en nog verdiept. Die campagne blijft aanslaan. Het zet onze stad nog steviger op de kaart als toeristische hoofdstad. Het hele jaar door zien we daardoor toeristen naar Hasselt komen,” vult burgemeester Vandeput aan.

Noorderburen

In totaal zorgden die 151.724 toeristen dus voor 252.535 overnachtingen. Het grootste deel (165.144, +20,7%) kwam uit eigen land. Het aantal overnachtingen van onze noorderburen steeg dan weer met maar liefst 178,1% ten opzichte van 2021. Met 27.488 overnachtingen zijn zij de best vertegenwoordigde buitenlanders, gevolgd door de Duitsers (13.494) en de Fransen (5.958).

Opvallend: ook twee toeristen van het Polynesisch eiland Niue vonden de weg naar Hasselt. Of zij samen reisden met de twee bezoekers uit het ‘nabijgelegen’ eiland Tokelau is niet bekend. “Maar Hasselt trekt dus bezoekers aan van letterlijk over de hele wereld,” lacht schepen Dehollogne.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.