Heibel rond Spik & Span

Standaard

Spik & Span van David Ilsen zijn twee lieve handtamme Indische loopeenden, die met toestemming van de vzw De Tuinvrienden Banneux in zijn gehuurde en bewerkte tuin achter de Corda Campus in de Hasseltse Banneuxwijk rondlopen. Zij worden gescheiden gehouden met een aparte ren van drie kippen en doen nuttig werk in de tuin, omdat ze slakken opeten en zo de groententuin ecologisch onderhouden.

De voorzitster van vzw De Tuinvrienden Banneux ziet dat niet zo zitten. Bij de stedelijke dienst Groenvoorziening kwam er tijdens de evaluatie geen beslissing uit de bus en werd die teruggeschoven naar de vzw. Wel werd op humoristische wijze toegevoegd om de eenden de nek om te wringen of weg te halen. En de voorzitster besliste dan zelf maar om Ilsen telefonisch een ultimatum op te leggen om ze te verwijderen zonder verdere gemotiveerde uitleg, wat hem boos maakt, omdat de vzw zich dan zelf zo tegenspreekt in hun statuten, want daarin staat letterlijk vermeld, dat het nastreven en propageren van duurzame en milieuvriendelijke vormen van tuinieren belangrijk zijn.

Ilsen is inmiddels hier een petitie gestart om Spik & Span in zijn tuin te houden. Of eendenborst met een appelsiensaus kan best lekker smaken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.