Warmste Week 2022 Hasselt kent geen gerichte financiële donaties aan goede doelen meer toe

Standaard

Na het WK Voetbal 2022 in Quatar tussen 21 november en 18 december 2022 vindt in Hasselt tussen 18 en 24 december 2022 de 16de solidariteitsactie De Warmste Week van de VRT-netten plaats, maar niet op het Verbindingsplein aan Quartier Bleu wegens werken en ook niet op het Dusartplein wegens Winterland. Tegen die tijd zou O’Learys in het TT-center moeten open zijn, een nieuwe hotspot voor de Hasseltse binnenstad. Misschien kan dat een tip zijn voor een buurt als locatiebepaling voor De Warmste Week 2022.

Op gebied van opbrengsten mikt Hasselt – hoe we hen kennen – op een recordopbrengst. Die kwam in 2019 met 17,2 miljoen euro tot stand in Kortrijk, toen het publiek zelf hun goede doelen mochten bepalen uit een selectie van meer dan 2000 stuks. DDW 2022 zamelt geld in tegen kansarmoede en de opbrengstpot wordt nu weer verdeeld onder de geselecteerde projecten. Grote kans dat de publieke opbrengst veel lager zal liggen.

Bij het stadsbestuur ligt nu de moeilijke uitdaging om zo snel mogelijk een locatie met voldoende capaciteit vast te leggen voor DWW 2022. En dan is het nog de vraag hoeveel Hasselt aan de VRT moet betalen om DWW binnen te halen? DWW is samen met Winterland blikvanger als publiekstrekker voor onze stad gedurende eindejaar 2022 in Vlaanderen en daarbuiten. Neem daarbij nog hopelijk de opening van O’Learys, dan heeft Hasselt wel een heel sterk marketingmotief om er alles uit te halen voor plaatselijke horeca en retail.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.