Vuilbak te vol of gemakzucht?

Standaard

Op 22 juni 2022 kwamen we dit vuil straatbeeld weer na de sluitingstijd van de winkels in de Koning Albertstraat in Hasselt. Zulke beelden konden we in het verleden ook op de Grote Markt waarnemen.

Voorbijgangers dumpen hun afvalbekers en andere spullen op de gele container ter hoogte van de Esprit. De straat ligt in de buurt bedekt met vooral papieren servetten.

Komt dat nu omdat die gele container te vol was of was het eerder gemakzucht van afvaldumping van de voorbijgangers? Alleszins de stadsarbeider zal morgenvroeg wel zijn opruimwerk hebben.

Spijtig vinden we het wel dat er zo weinig afvalcontainers al dan niet opening of deksel staan in de binnenstad. We weten dat beleidsmakers uitgaan van de gedachte dat bezoekers in straten zonder te veel vuilbakken hun vuil bewust meenemen. Realiteit is dat ze het toch dumpen op de grond of op een vuilbak of op een ander object. Of passen meer vuilbakken op strategische plaatsen niet in het straatbeeld, volgens de beleidsmakers? In de zomervakantie krijgt Hasselt weer meer toeristen over de vloer.

Waarom krijgt de binnenstad niet meer vuilbakken?

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.