Wat voor rommelig gedoe is ons dat? UPDATE

Standaard

Het Hasselts stadsbestuur ging er prat op om de Mobicon-punten met blauwe e-steps en e-bikes op grote parkings op Park H en in Blauwe Boulevard aan te kondigen als nieuwe groene mobiliteitsvisie en aan te prijzen in Hasselt. Zo wil de stad de gebruiker de combinatie aanbieden om gemakkelijker dan ooit slim en veilig te switchen van openbaar vervoer of wagen naar e-bike of e-step voor de laatste kilometers voor scholieren en studenten of werknemers. Inmiddels is ook een Mobicon-punt bijgekomen op de Kunstlaan aan het CC Hasselt. Ze staan er gratis om uit te proberen.

Op 6 juni 2022 passeerden we er en zagen een rommelige boel van blauwe e-bikes en e-steps kriskras door elkaar staan en liggen. Vele passanten konden maar moeilijk hun ogen geloven op zo’n hoop rommel die de passage op het voetpad degelijk verhinderde. Er lag nog een vervoermiddel de hele tijd te piepen en van sommigen brandde het licht nog.

In plaats van daar nu eens mooie fietsrekken te plaatsen, waar voldoende plek is om fiets en step te parkeren dat alles wat ordelijker oogt, dat zou dan ook veel positiever worden onthaald door de publieke opinie dan nu.

Wie houdt daar controle op?

Reactie kabinet schepen Schepers

In dit pilootproject met beperkte omvang, hebben we bewust voor tijdelijke ‘stations’ gekozen. De leverancier van deze deelfietsen heeft in dit pilootproject ook een samenwerking met een Hasseltse vzw, waarbij de vzw 3 dagen per week (maandag, woensdag en vrijdag) alle deelfietsen ‘opruimt’.

In het kader van het definitieve project onderzoeken we oplossingen met vaste stallingen. Bij de toewijzing van een exploitant zullen een aantal criteria worden opgenomen die er voor moeten zorgen dat de deelvoertuigen correct gestald en herverdeeld worden. Natuurlijk blijft dit ook een gedeelde verantwoordelijkheid, ook de gebruikers dienen steeds hun deelfietsen juist achter te laten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.