Hasselt Downtown is betere naam voor Oud Hasselt

Standaard

Hasselt Downtown lijkt een betere benaming voor Oud Hasselt in het centrum om een onderscheid te kunnen maken met Quartier Bleu.

Hasselt Dwntwn werd voor en tijdens Pukkelpop 2019 geïntroduceerd om de gezellige binnenstad te laten deeluitmaken van het meerdaagse festivalgebeuren met ook events en optredens in de binnenstad, iets wat zeker wordt uitgebreid bij Pukkelpop 2020 gezien het grote succes.

Hasselt Dwntwn met zijn historische gezelligheid zal evenzeer moeten kunnen bruisen als de nieuwe horeca langs de waterkant.

Het is alleen te zien welke onder andere socioculturele initiatieven zich nog zullen ontwikkelen in Hasselt Dwntwn en welke investerende ondernemers zich er ook zullen installeren. 

De grote uitdaging blijft in Hasselt Dwntwn om al dan niet initiatieven van particuliere aard te lanceren die kunnen dienen als trekpleister en die vooral ’s avonds de mensen achter de televisie en pc kunnen halen om deel te nemen aan het hopelijk betaalbaar blijvend uitgangsleven.

En dat is niet gemakkelijk, alhoewel de gezellige zomeravonden van Hasselt Danst veel volk op de been brengt. Een voorbeeld dat best navolging krijgt naar andere initiatieven. Met de jongere generatie (De Serre) aan het roer van de initiatieven kan dat ook hier lukken. En de horeca zou ermee zeker ook betrokken worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.