Quartier Bleu Hasselt onder kritische loep

Standaard

Het is niet leuk om dagelijks te zien hoe het gezellige Hasseltse stadscentrum leeggezogen wordt door spotgoedkope vestigingen aan bijna gratis huur van winkels voorde eerste zes à achttien maanden in Quartier Bleu aan de kanaalkom. Inderdaad, spotgoedkope huurcontracten voor de eerste zes à achttien maanden per winkelvestiging, terwijl er in de binnenstad alsmaar duurdere handelspanden leeg blijven bijkomen.

Bovendien doet het stadsbestuur er alles aan via werven en aanpassingen om Quartier Bleu met een groot feest te kunnen openen, ondanks het vorig stadsbestuur zelf schuld moeten bekennen om de bouw te vergunnen voor het volbouwen van de Gelatinesite met meer dan 21.000m² retail en horeca met erboven woonflats, een ondergrondse parking voor meer dan 2200 wagens in stadsbeheer en de groene long achteruit te duwen, iets waar veel Hasselaren naar hunkeren. Hasselt wil daarmee meer shoppers en bezoekers aantrekken, een heel ambitieus doel dat op gemengde gevoelens stuit in onze provinciestad.

De projectontwikkelaars hebben dan ook deze kans gegrepen om alles uit de kast te halen met toestemming van het stadsbestuur maar met tempering van Unizo. Natrappen heeft weinig zin, want de Hasselaren moeten ermee leren leven. Quartier Bleu staat er en wordt niet opnieuw gesloopt.

In de reclame van de projectontwikkelaars werd Quartier Bleu voorgesteld als wonen aan het water. Inderdaad, wel voor horeca en wonen aan het water voor de duurdere appartementen, maar de achterliggende flats zien niets van dat water.

Handelaars en ketens lokken aan spotgoedkope tot bijna gratis huurprijzen voor de beginperiode van een huurcontract door de projectontwikkelaar uit het stadscentrum naar Quartier Bleu kan helaas niet waar worden gemaakt door gebrek aan bewijsmateriaal. Geen enkele huurder zal wellicht te koop willen lopen met de huurceel. En ontkennen is vrij gemakkelijk dan.

Heel unfair als je het ons vraagt en indruisend tegen de gemaakte afspraken. We vinden het heel jammer dat het zo is verlopen en hopen op de beloofde serieuze financiële injectie van de projectontwikkelaars over drie jaar voor het uitrollen van initiatieven voor meer beleving in beide stadsdelen met een goede shoppingstroom tussen beiden, een feit wordt. We hopen ook op een vlotte verkoop van de 400 gebouwde woonflats. We hopen eveneens op een heropleving van het stadscentrum dankzij vele hoopvolle initiatieven, dat Hasselt weer doet bruisen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.