Natrappen naar vorige legislatuur over commerciële leegstand heeft geen zin

Standaard

Op sociale media wordt dikwijls verwezen naar de commerciële leegstand, die er in het centrum van Hasselt heerst, zeker door het weggaan van horeca en winkels en verhuis naar Quartier Bleu. Velen kijken terug naar de nostalgische tijden, dat Hasselt ook ’s avonds leefde dankzij de Trioscoop.

Maar helaas zijn die tijden voorbij en moeten we vooruitkijken en ons focussen op de huidige toestand als vertrekpunt voor andere invulling van vooral grote en lege winkeloppervlakten, desnoods door herbestemming.

Daarom heeft natrappen naar vorige legislatuur voor de verwaarlozing van de Hasseltse middenstand weinig zin. We kunnen Quartier Bleu toch niet opnieuw gaan slopen? We moeten met een heldere geest en vol nieuwe initiatieven de situatie van leegstand helpen omkeren, zodat het weer fijn wordt om in Hasselt te winkelen voor Hasselaren.

Want Hasselaren stellen op dat gebied meer eisen, omdat ze het dagelijks meemaken, dan bezoekers, shoppers en toeristen van elders, want zij vonden het gebeuren rond Winterland en de stadsbeleving geweldig, iets wat sommigen misschien kunnen tegenspreken. 

Het stadscentrum loopt nog niet leeg van shoppers en bezoekers. Feit is wel dat veel ketens en handelaars stoppen, vertrekken of verhuizen naar Quartier Bleu. Zo ontstaan er nog meer commerciële leegstanden. Het gevoel van leegloop wordt veroorzaakt, omdat de invulling veel langzamer of misschien niet gebeurt dan het verdwijnen van handelszaken.

Als er meer beleving bijkomt op gebied van entertainment – bvb. bowlingbaan en enkele filmzalen met vertoning van betere buitenlandse films in TT-Center – en cultuur, dan ebben de lege vlekken in het stadscentrum weg op voorwaarde dat het aanbod aanlokkelijk groot genoeg is om de consument uit zijn zetel achter televisie of multimedia naar de trekpleister vooral in de avonduren te trekken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.