Commerciële leegstand TT-Center Hasselt leidt tot hoge facturen voor leegstandsheffing

Standaard

Nu Pronti en JBC ook vertrekken uit het TT-Center van Hasselt lijkt de leegstand de buurt voor bezoekers en shoppers de grond in te trekken, een proces dat al bezig is sinds het vertrek van Media Markt en United Brand. 

MCRE, de erkend makelaar voor verkoop en verhuur van bedrijfsgoed (kantoren, retail, logistiek, investeringsvastgoed en projectgronden) in Limburg, behartigt de belangen van de buitenlandse eigenaar (naam wouden ze telefonische niet vernoemen) in het TT-Center communiceert niet openbaar over de huurprijzen van commerciële leegstand n het TT-Center op hun website.

In maart 2020 gaan bij het Hasselts stadsbestuur de facturen met de rekening van de leegstandsheffing na 1 jaar commerciële leegstand de deur uit en voor de eigenaar van de winkels in de TT-Wijk kan die wel oplopen tot meerdere tienduizenden euro’s voor de lege winkeloppervlakte.

Dit keer is het wel degelijke inning van de bedragen ten opzichte van vorige legislatuur, die alles maar liet betijen uit angst om mogelijke investeerders en immokopers af te schrikken. De eigenaar zal uit zijn schelp moeten komen om ook zelf initiatief te nemen en om betaalbare huurprijzen te vragen.  

Even herinneren: het is 3.000 euro voor de eerste 100m² verhoogd met 30 euro/m² per jaar, jaar na jaar verdubbeld totdat er een invulling is. En die rekening kan oplopen.

De heer Machiels van MCRE heeft ons ook meegegeven dat ze contact hebben met het Hasselts stadsbestuur (kabinet burgemeester), maar wou er niet meer over kwijt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.