Heimwee naar toeristentreintje in Hasselt! UPDATE

Standaard

Iedereen kent nog wel het toeristentreintje in Hasselt, dat je kon boeken als groep voor rondritten langs de bezienswaardigheden in onze stad. Elke eindejaarsperiode was het toeristentreintje erg bekend onder de gebruikers tijdens de helaas ter ziele gegane kerststallentocht in de binnenstad.

Helaas heeft dat toeristentreintje bestuurd door vrijwilligers een hele tijd geleden de geest gegeven. Heimweegevoelens blijven, omdat het een belangrijke meerwaarde was voor de belevingsmogelijkheden van de toeristen.

Misschien kan Toerisme Hasselt het concept van een toeristentreintje herintroduceren, maar dan niet meer werkend op vervuilende fossiele brandstoffen, maar wel op een duurzame manier.

Een mogelijkheid bestaat misschien om een treintje aan te schaffen op zonnecellen of elektrische aandrijving. Uiteraard moet daarin worden geïnvesteerd voor de aanschaf, maar die investering betaalt zich na verloop van tijd terug door het frequent betalend gebruik, versterkt door een goede reclame, iets waarvoor Toerisme Hasselt bekendstaat.

Reactie toerismeschepen Rik Dehollogne

In de meerjarenplanning staat een nieuw toeristentreintje gebudgetteerd. Ergens vanaf 2022 dacht ik. Een elektrisch natuurlijk.” Goed nieuws dus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.