Geen busritten meer voor Mooiste Kerstbuurt 2019 in Hasselt wegens lege kas

Standaard

Voor de Hasseltse Mooiste Kerstbuurt 2019 zijn er geen busritten voorzien wegens geldtekort. Zogezegd is er geen geld meer in het potje om de 3 bussen met Hasselaren te organiseren om de publieksprijs aan te duiden uit een lijstje van tien door de vakjury geselecteerde kerstbuurten na een kijkje tijdens een rondritje in elke straat. Vooral oudere Hasselaren leefden ernaartoe. Het was inmiddels al traditie geworden, waar abrupt een einde komt wegens geldgebrek.

In de plaats zou de publieksprijs worden bepaald aan de hand van foto’s van de tien kerstbuurten op sociale media, waarop kan worden gestemd. Elke sociaal mediagebruiker zou 1 stem krijgen. Groot probleem is dat bewoners van een geselecteerde straat niet op hun eigen straat mogen stemmen, wat ook niet mocht tijdens de busritten.

Op deze manier onttrekt het stadsbestuur de kans van Hasselaren om via eigen ogen en eigen beleving in plaats van foto’s of video’s een oordeel te vormen, welke kerstbuurt het mooist is. De sociale cohesie vermindert, iets waarvoor het stadsbestuur nochtans erg gevoelig is.

En wie kan ons nu eens duidelijk maken onder wiens bevoegdheid van deze jaarlijkse succesvolle wedstrijd valt, waar heel veel Hasselaren naar uitkijken? Onder N-VA Lies Jans’ wijkwerking, onder RoodGroen+ Habib El Ouakili’s evenementen of onder de groene bevoegdheden van RoodGroen+ Joost Venken of Open Vld Laurence Libert?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.