Limburg heeft nood aan slechts 1 politiezone met speciaal bijstandsteam om criminaliteit baas te kunnen

Standaard

Gouverneur Reynders heeft de mond vol over meer samenwerkingen en fusies van kleinere politiezones in Limburg om de georganiseerde criminaliteit in onze provincie het hoofd te bieden. Hij wil naar zones van minstens 300 politiemensen en minstens 60 speurders. Budgetten, mankrachten en middelen kunnen zo efficiënter ten dienste staan van de bevolking en tegen de zware criminaliteit worden ingezet.

Hij heeft echter schrik om slechts 1 grote politiezone te maken in Limburg. Hij vreest dat de eigenheid van de korpsen en het contact met de burger wordt geteisterd en verslechterd. Hij droomt dan ook van twee grote politiezones gebouwd rond Limburg Regio Hoofdstad en Carma.

Maar niets is minder waar, want de wijkagenten verbonden aan de politiezone kunnen in een structuur van slechts 1 politiezone perfect hun contacten blijven onderhouden met de burger en hun eigenheid behouden.

Wel zullen ze efficiënter moeten werken, waarbij bewijslasten en klachten dieper moeten onderzocht worden en zorgvuldiger geregisteerd in een goede communicatie met de burger, waarbij de burger het gevoel krijgt dat hij niet van het kastje naar de muur wordt gestuurd bij het indienen en behandelen van een klacht.

Ook ijveren we voor een in Limburg gestationeerd speciaal bijstandsteam, waarbij de politiediensten beroep kunnen doen bij het uitvoeren van speciale opdrachten zoals risicovolle arrestaties en huiszoekingen. Nu moeten daarvoor nog steeds speciaal opgeleide politiemensen worden opgetrommeld uit Brussel en gaat er veel nuttige tijd verloren.

Limburg maakt deel uit van de Euregio en dat betekent dat die voorstellen van harte hier welkom zijn, aangezien de georganiseerde criminileitsfeiten in rasse schreden toenemen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.