Half uurtje observering tijdens avonddrukte aan Hasseltse Kempische Poort

Standaard

De werf op de Thonissenlaan in Hasselt zorgt voor veel verkeershinder, vooral in ochtend- en avondspits. Alle autoverkeer wordt er beperkt tot één rijstrook. De verkeersdrukte en fileleed is tijdens spitsuren goed voel- en zichtbaar aan de Kempische Poort in Hasselt. We observeerden er een half uurtje op 31 oktober 2019 vanaf 16u30.

Twee politieagenten kwamen tussen op het kruispunt om het verkeer te regelen, want er dreigde een file te ontstaan op de Thonissenlaan en Kempische Steenweg. Met hun interventie verwezen ze de verkeersstroom richting Kempische Steenweg of Thonissenlaan om de file te doen vlotten. En het was nog Allerheiligenverlof met merkbaar wat minder wagens.

Op dat half uur observatie telden we ook drie wagens die de Demerstraat wouden inrijden ondanks er een verkeersbord stond met verbod om in te rijden. Politie trad kordaat op en stuurde de automobilisten terug in de verkeersstroom.

De te verwerken verkeersstromen op het kruispunt komen van de Martelarenlaan, Kempische Steenweg en Demerstraat. De stroom uit de Demerstraat wordt gevoed door het verkeer dat de Molenpoortparking verlaat en verkeer dan komt van de Dokter Willemsstraat; door het verkeer uit de Witte Nonnenstraat en door het verkeer van de ventweg.

Automobilisten in de Gasthuisstraat moeten het langst wachten in file, omdat ze voorrang moeten verlenen aan hun collega’s komende uit de Witte Nonnenstraat. Eenmaal in de Demerstraat moeten de automobilisten voorrang verlenen aan die van de ventweg.

De Gasthuis is fietsstraat in beide richtingen, maar als daar een file staat is het moeilijk om met de fiets tegen het verkeer in te rijden wegens een te smalle straat. Ook constateerden we een automobilist, die zich tijdelijk leuk op de stoep parkeerde, waardoor de passage ter hoogte van de deur van rusthuis Sint-Elisabeth onmogelijk werd.

Plotseling werd de politie opgeroepen voor een interventie in kader van een ongeval en dat heeft voorrang op verkeer regelen. Zij vertrokken dan ook met loeiende sirene richting Kempische Steenweg en alles stond weer stil.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.