Akkefietje op ventweg van Hasseltse Groene Boulevard

Standaard

De wegenwerf ter hoogte van de kanaalkom op de Thonissenlaan, waar het autoverkeer beperkt wordt tot één rijvak, zorgt voor veel fileleed. Het is aanschuiven geblazen tijdens en ook wel buiten de spitsuren vanaf de Bibliotheek Limburg Hasselt.

Automobilisten die de Isabellastraat of de Molenpoortparking moeten nu ook uitrijden sinds 21 oktober 2019 via de Gasthuisstraat en Demerstraat naar de Groene Boulevard of Kempische Steenweg. Aan de Kempische Poort moeten ze ook aanschuiven voor het rode licht.

Om in de drukke file tussen de Bibliotheek Limburg Hasselt en de Kempische Poort niet te lang moeten wachten, zijn er ook automobilisten die dadeljjk na het kruispunt met de Badderijstraat op de Martelarenlaan dadelijk de ventweg oprijden om zo sneller bij het kruispunt van de Demerstraat met de rode lichten te zijn, waar ze dan ook bij groen licht voorrang hebben op degenen die van de richting van de Molenpoort komen.

De ventweg is gemaakt om er een parkeerplaats te vinden en niet om sneller af te zijn van dat fileleed met dan nog de voorrangsregel in hun voordeel bij het kruispunt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.