Hasselt Kermis 2019 mist kwaliteit

Standaard

Hasselt Kermis 2019 mag dan met zijn 170 attracties, waaronder een vijftiental grote attracties, en kramen, waaronder 40 horecastanden, dan wel één van de grootste kermissen zijn in België, maar de kwaliteit blijft achter. Grote spraakmakende attracties ontbreken, evenals het reuzenrad. We missen innovatie.

De vraag van foorkramers voor een plaatsje op Hasselt Kermis lijkt groot, want ze geloven nog steeds dat Hasselt één van de rendabelste en gezelligste kermissen is in ons land en dit al jarenlang. Het stadsbestuur ziet de foorkramers graag komen, niet alleen om de stadskas te spijzen door het geïnde standgeld, maar vooral om het tracé vanop het Dusartplein via de Boudewijnlaan tot aan de Voorstraat zoveel mogelijk in te vullen, dit jaar met nog altijd heel veel horeca met al dan niet zitplaatsen, eendjeskramen, loterijen en schietbarakken, naast ertussen grote attracties.

We horen ook dat heel wat Hasselaren eens over de kermis bezoeken speciaal om eens per jaar smoutenbollen te gaan eten, een oude traditie die in hedendaagse tijden toch nog voortleeft. Er zijn er  ook die de smoutenbollen meenemen in een kijkje over het kermisparcours en al dan niet geld spenderen aan andere kramen en attracties. Dat zijn meestal de ouderen, terwijl de jeugd hoofdzakelijk zijn zinnen zet aan zoveel mogelijk avontuurlijke en nieuwe attracties.

Kermisbeleving met een gezin van vier of meer kan een dure aangelegenheid worden voor tickets en consumpties, hoewel er ook wel attracties en kramen zijn, waar de prijs best meevalt. Gelukkig zijn er ook dagen voor doelgroepen: andersvaliden, autisten en familiedag met kortingen op heel wat attracties en kramen.

Het zou misschien beter zijn dat Hasselt Kermis geen 170 kramen en attracties meer telt, maar wat kleiner wordt met een strengere selectie van hoog kwalitatief aanbod, om de septemberfoor wat meer kwaliteit te geven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.