Zou IKEA Hasselt niet beter natuurwandelingen rond eigen winkel organiseren i.p.v. klimaatwandelingen elders?

Standaard

Dat is de vraag, die we ons stellen voor het IKEA-initiatief voor de organisatie van klimaatwandelingen onder leiding van een klimaatgids vanaf 18 september 2019 om het publiek te laten kennismaken met invloeden in hun omgeving, die zorgen voor klimaatverandering en wat ze er kunnen tegendoen. Afgesloten wordt met rondleiding in de IKEA-winkel om hun duurzame producten voor te stellen aan de wandelaars.

Toen IKEA jaren geleden koos voor een inplant van een vestiging op het landbouwgebied van de Kleine Roost, was er veel publieke ophef om zomaar waardevolle landbouwgrond met een grote natuurlijke waarde te verkopen via een RUP-wijziging aan een meubelgigant. Publiek protest hielp niet, want de plannen warden doorgevoerd en IKEA Hasselt ging open, gevolgd door een viertal andere grote winkels.

Bij IKEA Hasselt staan de duurzaamheid van hun producten en het hergebruik in een klimaatneutraal kader hoog in het vaandel. In plaats van elders klimaatwandelingen onder leiding van deskundigen te organiseren, zou IKEA Hasselt beter in eigen boezem kijken en de effecten op onze natuur en klimaat van hun aanwezigheid in voormalig landbouwgebied beter uitleggen aan het publiek.

Hun strategie lijkt op eerst slaan en dan zalven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.