Op 10 september 2019 wordt alles duidelijk over tests voor nieuw circulatieplan in Kuringen

Standaard

Hasselts mobiliteitsschepen Marc Schepers en team komen op dinsdag 10 september 2019 vanaf 19u in de Gildenzaal in Kuringen duidelijkheid brengen over de testperiodes van het nieuw circulatieplan, dat hij wil doorvoeren in het centrum van Kuringen en Kuringen-Hei om het sluipverkeer tegen te gaan en de leefbaarheid en verkeersveiligheid voor fietsers en speciaal  voor kinderen op weg naar school te verhogen.

Schepers wil via een groep van alle betrokken actoren in een participatieproject onder leiding van UHasselt drie testperiodes van telkenmale anderhalve maand vanaf oktober 2019 uitvoeren in Kuringen-Hei met onder andere het afsluiten van enkele straten gedurende twee uur ’s ochtends en ’s avonds om en éénrichtingsstraten met betere fietsinfrastructuur in te richten, om te kijken welke maatregel met minder sluipverkeer het best past in overleg met de projectgroep voor de omgeving.

Inmiddels is er op de FB-groep Kuringen Heeft Het en op TVL deining ontstaan van hoe minder bereikbaar Kuringen wordt door het nieuwe circulatieplan. Het komt neer dat deze klagers willen dat het bij het oude blijft of dat er iets verandert, wat naar hun zin is. Ook handelaars klagen mee over de minder bereikbaarheid en toekomstige mindere omzet. Ze zijn allemaal gehecht aan koning auto.

Maar er zijn ook Kuringenaren die het wel de testfases voor het nieuwe circulatieplan wel zien zitten. Vooral gezinnen met kinderen en grootouders zijn te vinden voor de door de stuurgroep opgemaakte maatregelen om het sluipverkeer te verminderen en de veiligheid van fietsende schoolkinderen te verhogen.

Het infomoment op 10 september 2019 is daarom heel belangrijk voor de participatie met de gemeenschap, want daar kunnen vragen gesteld worden en zo nodig met goede motivatie eventuele mogelijkheden van bijsturingen worden bekomen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.