Duurzaam Pukkelpop 2019 al ver te zoeken!

Standaard

FB_IMG_15659809855710110

We kunnen kort zijn met onze opiniepost. Gisteren gaven we nog wat hoop dat de Pukkelpopgangers rondslingerend zwerfvuil konden verminderen door zich meer milieubewust te gedragen. Vandaag op 16 augustus 2019 is deze hoop weer helemaal vervaagd, als we een foto op Facebook onder ogen kregen van het vele zwerfvuil op de Kempische Steenweg, ondanks vuilnisbakken op regelmatige wandelafstand staan opgesteld om het in te deponeren. Nee, de Pukkelpopgangers denken daar niet aan, want ze zijn te druk bezig met sociale media, vriendenklets en funmakerij in plaats van even duurzaam te denken.

Alle Pukkelpopgangers worden voor dure tickets in de watten gelegd door de organisatie, maar wat milieubewust denken en handelen zit er niet in, of toch bij sommigen? De passage van en de daarop volgende bedreigingen aan het adres van milieuactiviste Anuna De Wever en entourage op donderdag 15 augustus 2019 is daar zeker een bewijs van, dat heel wat jongeren een middenvinger opsteken tegen milieubewust denken en handelen.

Waar gaat dat eindigen?

Een suggestie over “Duurzaam Pukkelpop 2019 al ver te zoeken!

  1. Tim

    Wrm moet nu weeral de naam van anuna de wever vallen? Dit heeft totaal niks te maken met het zwerfvuil dat op de straat ligt! Anuna had geen enkele reden om op het podium te staan! De mensen die daar zijn betalen veel geld om daar te zijn en naar muziek te luisteren, en op een podium van pukkelpop hoort niks van politieke spelletjes thuis. Ik kan heel goed begrijpen dat ze zo uitgefloten werd op het podium. Het feit van die bedreigingen is natuurlijk niet correct. Maar veel festivalgangers zijn meestal onder invloed van alcohol en dan gaan ze niet er bij stil staan dat ze met het milieu bezig moeten zijn. Dat wil niet zeggen dat ik het goed keur dat het zwerfafval overal ligt. Maar dit staat helemaal los van anuna, zei had niks te zoeken op het podium en heeft niks te maken met deze situatie. Ik betreur het ten zeerste dat onze Vlaamse Leeuw hier ook door, door het slijk gehaald word! Als wij als Vlaaming nog niet meer trots mogen zijn op onze vlag amai dan, waar is het recht van eigen meningsuiting?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.