Pukkelpop 2019 zonder zwerfvuil?

Standaard

Dat lijkt een utopie, toch nog na de editie 2019? Er wordt aan gewerkt voor een duurzamer Pukkelpopfestival, maar of de resultaten jaarlijks verbeteren, is ons niet echt duidelijk. Op de festivalweide zal er wellicht minder zwerfvuil achterblijven, maar op de campings dat is een ander paar mouwen. Daar worden de dag na het festival met man en macht tonnen zwerfvuil opgeruimd en verzameld, geselecteerd en deels hergebruikt.

Pukkelpop is de jaarlijkse hoogmis is voor jongeren tot ver buiten onze provincie. Die jongeren hebben ook wekelijks het afgelopen jaar vreedzaam en massaal geprotesteerd voor meer maatregelen van de overheden tegen de opwarming van de aarde. Anderzijds laten jaarlijks jonge festivalgangers hun troep achter op de campings, niet bepaald milieubewust en het resultaat van niet uit hun comfortzone durven te treden.

We hopen alleszins dat het na de editie 2019 beter zal meevallen met minder zwerfvuil op de camping. Minder zwerfvuil opruimen betekent dan wel dat de verenigingen die zich daarvoor inzetten, ook minder mankracht moeten inzetten en zo ook minder inkomsten krijgen voor hun clubkas.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.