Burgemeester Vandeput stelt sociale controle boven politieaanwezigheid, als het om verkeersveiligheid gaat voor schoolgaande kinderen

Standaard

Helaas heeft het eerste internetincident tussen burgemeester Steven Vandeput en Bernd Wijnants zich voorgedaan inzake wat nu juist moet toegepast worden voor de verkeersveiligheid voor schoolgaande kinderen in de Hasseltse Maastrichterstraat, pal tegenover de schoolpoort van basisschool De Hazelaar.

Bernd Wijnants had een foto van een verkeerd geparkeerde wagen met lichten in verboden rijrichting gepost op FB met de opmerking waar de politieaanwezigheid bleef in het kader van betere verkeersveiligheid voor schoolgaande kinderen. 

De burgemeester reageerde als eerste met te stellen dat Wijnants beter naar de chauffeur zou afstappen en zeggen dat deze gevaarlijke situatie niet kan. Gewoon sociale controle uitoefenen in plaats een hele heisa te maken op FB.

Bernd Wijnants voelde zich gepakt en reageerde meteen door te stellen dat de politie moet instaan voor ordehandhaving. Trouwens veiligheid valt onder de bevoegdheid van de burgemeester en stond als belangrijkste prioriteit op het verkiezingsprogramma van N-VA Hasselt. Hij stelt zelfs extreem dat verkeersveiligheid voor schoolgaande kinderen geen topprioriteit is voor de burgemeester.

Helaas nam Vandeput geen repliek meer. 

Beiden hebben een punt. De burgemeester pleit voor meer sociale controle met de hoop dat de burgers het onderling met gezond verstand het kunnen oplossen. Ook Bernd heeft gelijk door te stellen dat de politie veiligheid en ordehandhaving moet verzekeren tegenover de bevolking.

Jammer werkt sociale controle niet altijd, zeker als de tegenpartij niet naar je wil luisteren en verder verkeerd handelen of je gaat intimideren of zelfs zinloos geweld gebruiken om je gelijk te halen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.