Overleg met Jessaziekenhuis en andere betrokkenen gewenst over herziening ondergrondse parking

Standaard

De herziening van ruimtelijke ordeningsplanning voor een betere mobiliteit en parkeergelegenheid voor een minder verkeersdrukte, leefbaarder, properder en veiliger omgeving binnen de Groene Boulevard en Singel in Hasselt is volop bezig. De pers vangt flarden op van plannen van schepen Marc Schepers en probeert die al te kaderen zonder alle betrokken partijen aan het word te laten. Dat kan de ergernis onder de betrokkenen en burgers gevoelig aanwakkeren, terwijl de studie, besluitvormingen en oplossingen nog niet gebeurd zijn.

Een tijdje geleden hadden we het hier dat schepen Schepers de ondergrondse parking tussen CC Hasselt en ziekenhuis de plannen zou herzien. Die deelse herziening krijgt de pers nu voorgeschoteld zonder alle betrokken partijen aan het woord te laten.

Die ondergrondse parking past niet als rotatieparking, waar iedereen – zelfs shoppers – betalend kan parkeren. De parking is bedoeld voor wat ze wordt aangelegd: voor de lokale parkeerdruk weg te nemen van ziekenhuis, CC Hasselt, bedrijven errond en Kunstenacademie. Volgens schepen Schepers moet ze kleiner en goedkoper worden in aanleg. De knip van de Kunstlaan zou zo ook kunnen verdwijnen.

Natuurlijk is men bij het ziekenhuis erg bevreesd, dat de plannen van de vorige legislatuur nu met een nieuwe burgemeenster worden herzien en dat ze zo parkeergelegenheid voor ziekenhuisbezoekers moeten inboeten in plaats van een afgeketste torenparking op ziekenhuisgrond te bouwen.

Het ziekenhuis onderneemt al actie om het aantal parkerende wagens onder controle te krijgen. Personeel kan parkeren aan de Oude Luikerbaan, bezoekers kunnen om het kwartier met gratis ziekenhuisbusje worden opgepikt op parkings van Salvator en Salvator, parkeertarieven zijn opgetrokken…. Maar shoppende bezoekers die hun wagens parkeren op de ziekenhuisparking blijft volgens communicatieverantwoordelijke Lieve Ketelslegers een moeilijk te bannen probleem. Volgens haar kosten die mobiliteits- en parkeermodaliteiten het ziekenhuis ook handenvol geld.

Stellen we voor om slimme parkeersysteem in te voeren, dan horen we al aan de andere kant van de lijn dat zo’n regeling met alle diensten die patiënten met begeleiding en echte ziekenhuisbezoekers veel te omslachtig en duur is.

Toch is het essentieel dat Marc Schepers als schepen in overleg treedt met alle betrokkenen voor aanpassingen en regelingen voor ook hun wensen en noden. Maar we vrezen dat dat nog even wachten is, totdat het hele mobiliteits- en parkeerbeleid helemaal hertekend is.

Advertenties

3 gedachtes over “Overleg met Jessaziekenhuis en andere betrokkenen gewenst over herziening ondergrondse parking

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.