Voor Jumbovestiging in Hasselt is er nauwelijks plaats

Standaard

De Nederlandse prijzenbreker en warenhuisketen Jumbo heeft plannen om naar België af te zakken met nieuwe vestigingen. De komst maakt de gevestigde warenhuisketens erg zenuwachtig, ondanks de consument in de watten wordt gelegd met de allerlaagste prijzen en grote keuze.

Jumbo gaat op zoek naar de meest strategische plaatsen om nieuwe vestigingen in te planten. Plaatsen waar veel consumenten zich centraliseren en hun geld spenderen, zijn daarom zeer gegeerde vestigingsplaatsen. Daar zal Hasselt als centrumstad ook wellicht bijhoren.

In Hasselt is het zoeken op de kaart voor een mogelijke vestigingsplaats met goede bereikbaarheid en voldoende parkeerplaatsen. De beste plaatsen zijn allemaal ingemomen door andere supermarktretail en bedrijven. Zelfs inbreiding in een bepaalde zone, gelijk Albert Heijn samen met enkele andere winkels in één gebouw hebben gedaan aan de Gouverneur Verwilghensingel, blijkt moeilijk. Carrefour aan de Herkenrodedreef zal zeker geen grond willen afstaan aan concurrent Jumbo.

Of als het stadsbestuur toch per sé een Jumbo op zijn grondgebied wil hebben wegens extra tewerkstelling, dan kunnen ze misschien nog terecht in het gebied tussen de Langvennestraat, Kroonwinningstraat, Rapertingenstraat en Luikersteenweg, ook aangeduid voor de uitbreiding van de nieuwbouw het nieuwe Jessaziekenhuis op de Salvatorsite. Maar dan moet weer een herbestemming van de ruimtelijke zone komen, want nu is het nog altijd landbouwgrond. Dat gebied ligt aan een belangrijke invalsweg en bij de op- en afrit van de E-313. Burenprotest is verzekerd!

Natuurlijk kan het stadsbestuur dan weer handelen, zoals ze in het verleden gehandeld hebben voor de komst van Ikea en winkels naar het landbouwgebied van Klein Hilst. Gewoon ervoor gaan voor de herbestemming om toch kost wat kost Ikea binnen te halen, was de boodschap van de politici, ondanks er toen ook hevig burenprotest was en alles nog niet zo vol gebouwd was.

De vrees van Hasselaren voor de mogelijke komst bevindt zich dan in gebieden van leefbaarheid, veiligheid, fijnstof en schadelijke gassen en vooral het verlies van al dan niet publieke open ruimte voor een bedrijvigheid, waarvan het geld toch terugvloeit na aftrek van kosten, afschrijvingen, belastingen en herinvesteringen naar Nederland.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.