SP.a zit in problemen, maar er zijn perspectieven

Standaard

Nu dat Hasselts socialist Rob Beenders aankondigt dat hij de actieve politiek na 14 jaar wil verlaten wegens gezondheidsredenen meer bepaald 7/7 stress wat slecht is door zijn Ziekte van Ménière, betekent dat hij in mei 2019 zijn ambt van volksvertegenwoordiger in het Vlaamse Parlement zal neerleggen en niet meer meer zal opkomen voor de verkiezingen.

Op gemeentelijk vlak zetelt hij vanaf 2 januari 2018 in de meerderheidsfractie in de Hasseltse gemeenteraad, maar dat is nog niet duidelijk. Hij wil een minder stressige job in de privé, wat beter betaalt, of een job als kabinetschef, die niet dikwijls ’s avonds zich moet verplaatsen naar verschillende plaatsen in Limburg. Zijn voorkeur gaat waarschijnlijk uit naar de post door de fractie betaalde kabinetschef  van RoodGroen+ in de Hasseltse gemeenteraad, een job die heel nieuw is in het politieke landschap. Of RoodGroen+ zo’n post wel kan betalen, lijkt ons heel ons onzeker, gezien ook niet hun brede financiële toestand.

In een rondvraag kwamen we echter te weten dat sommigen gokken op een terugkeer van Hilde Claes in de partij. Claes is buitengewerkt door Beenders en Del Re en heeft nu werk als coördinatrice bij het provinciaal volwassen avondonderwijs en voelt er zich goed. Een terugkeer zit er niet bepaald volgens ons in, want er is te veel gebeurd en de Hasseltse socialisten in kartel met de groenen en onafhankelijken hebben meer dan 25% van de kiezers met een vernieuwend gemeentelijk verkiezingsprogramma achter zich gekregen, waaronder veel nieuwe gezichten met nieuwe lijsttrekker en innoverende programmapunten.

Ook horen we dat hij liever eieren voor zijn geld kiest en liever niet meer opkomt, omdat hij een bui ziet hangen. Een uitspraak van minder Beenders minded kiezers, wat we gezien de aard van de feiten van zijn gezondheidstoestand betwijfelen. Trouwens voor 14 oktober 2018 was zijn implantaat aan zijn linkeroor door stress losgekomen en hebben chirurgen vijf uur nodig gehad om het terug vast te maken aan zijn oor en de verbindingen met zijn hersenen te herstellen.

De socialisten hebben nationaal een probleem in het vooruitzicht van de federale- en gewestverkiezingen van mei 2019. Er is het cumulverbod en we zien niet veel jongeren doorstromen naar de top, ondanks die er wel zijn. Van voorzitter Crombez lijkt bij het vertrek uit de actieve politiek van Beenders een poot onder zijn stoel te worden weggezaagd. De partij heeft dringend een nieuwe identiteit en mensen met vernieuwde visie en actie nodig aan de top.

In Hasselt lijken ze die weg ingeslagen. Met een jonge ploeg achter de partij, waarvan er helaas geen jonge socialisten verkozen zijn in de gemeenteraad, probeert men die ommekeer waar te maken in de nieuwe coalitie met N-VA en Open Vld. We zijn benieuwd naar de ontwikkelingen na 2 januari 2019!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.