Geef Hasselt nog meer uitstraling via kunstige graffiti van gewone Hasselaren!

Standaard

Hasselt is al decennialang de stad van de graffiti of muurschilderingen. Sinds enige tijd heeft Toerisme Hasselt dit aanbod om toch wel u tegen te zeggen opgenomen in zijn programma en werking. Er zijn nu regelmatig streetartwandelingen met deskundige gidsen doorheen de stad, naar dikwijls verborgen plekjes waar je geen graffiti verwacht. Graffiti zit duidelijk in de lift en is een grote troef voor het Hasselts toerisme.

Om de Hasselaren nog meer te betrekken en te laten participeren in het graffitigebeuren in Hasselt stellen we voor om onder leiding van deskundige graffitispuiters elke geïnteresseerde inwoner een deel van de muurschildering tegen een enorm grote muur te laten spuiten.

De tekening op de gevel moet wel iets typisch Hasselts uitbeelden op een goed zichtbare plaats, waar veel voorbijgangers passeren, en  is opgedeeld in zoveel mogelijk puzzeldelen die elk een andere kleur krijgen, waardoor de kleurschakering nieuwsgierigheid oproept van het publiek.

Dat kunstig graffitiwerk kan dan worden uitgedragen als een project van de Hasselaar in plaats van steeds maar buitenlandse namen de graffiti op de muren ondertekenen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.