Met Brigitte Smets, Michel Froidmont en Kevin Schouterden verdwijnen weer 3 Hasselts dialect sprekende schepenen uit schepencollege

Standaard

Bij sp.a Hasselt verdwijnen in één klap drie Hasselts dialect sprekende schepenen uit de samenstelling van het nieuwe schepencollege: Michel Froidmont, Brigitte Smets en Kevin Schouterden. Zij zullen nog zetelen in de komende zes jaar als raadsleden. Enkel burgemeester Steven Vandeput (N-VA Hasselt) is het Hasselts dialect nog rijk. Voor de nieuwelingen is het afwachten hoe ze het Hasselts dialect onder de knie krijgen.

Het uit de boot vallen van Brigitte Smets als vrouwelijke schepen valt vooral hard in socialistische kringen die ook al het verlies van de burgemeestersjerp van Hilde Claes en het opstappen van vorig voorzitter Jos Digneffe door zogenaamde pesterij, te verteren kregen. De bekendmaking van de schepenen gebeurde op maandagavond 5 november 2018 in zaal Floreal in Kuringen. De socialisten verliezen zo gendergelijkheid.

Brigitte Smets was samen met Michel Froidmont en Brigitte Grosemans de socialistische anciens in de Hasseltse gemeenteraad. Brigitte Grosemans verliest ook haar zitje als raadslid en staat als eerste opvolgster gerangschikt. Kevin Schouterden is de poulain van de groep en is nog steeds herstellende van zijn herseninfarct, net opgelopen voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018.

De Hasseltse socialisten zijn samengegaan met de groenen en vormden het kartel RoodGroen+ Hasselt die met Marc Schepers (sp.a), Groen Hasselt en enkele onafhankelijken meer dan een vierde van het Hasseltse kiespubliek met hun programma van ervaring in vernieuwing konden bekoren. Die weg van verandering gaan ze nu samen proberen waar te maken in de nieuwe coalitie met N-VA en Open Vld. Dingen rechtzetten die in het verleden krom gegroeid waren, al luisterend en de Hasseltse burger meer in het beleid te laten betrekken in een vroeger stadium bij alle projecten die er nog op ons afkomen.

Rood wil met Groen, die anderhalve schepenen krijgen, samenblijven en de rit van zes jaar uitrijden en natuurlijk samen met de ploeg successen boeken. Dat betekent dat de socialistische achterban goed moet geïnformeerd worden van de vooruitgang van projecten om iedereen enthousiast te houden voor het beleid, ondanks de groenen een boost van de kiezer in Vlaanderen voelen.  

Advertenties

Een gedachte over “Met Brigitte Smets, Michel Froidmont en Kevin Schouterden verdwijnen weer 3 Hasselts dialect sprekende schepenen uit schepencollege

  1. Jef Vanderplanken

    Hasselt is een ramp waar vind je nog zo vuile stad (grote markt – K. Albertstraat ,stadspark ) straten worden opgebroken en niet dicht gemaakt (Stadsomvaart-Windmolenstraat enz)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.