Meer aandacht voor shoppen en beleving in Hasseltse binnenstad tijdens Winterland 2018

Standaard

Nu dat MediaMarkt het centrum van Hasselt verlaat na 15 jaar winkel om samen te smelten met MM aan Ikea Hasselt en de leegstand vergroot in de TT-Wijk vlak na de gemeenteraadsverkiezing 2018, kunnen we ons beter concentreren op de bestaande handelssituatie in de stadskern om zeker het bezoekersaantal op te krikken in de eindejaarsperiode 2018, wanneer Winterland opnieuw voor de deur staat op het Dusartplein. Niet alleen zal de verdwenen MM zorgen voor minder bezoekers in het centrum, want zij verbruikten ook in plaatselijke horeca en middenstand, maar de wintersfeer moet vanaf dit jaar zorgen beter overslaat naar de binnenstad met de nodige stroom shoppers, wat jarenlang door de politiek niet het geval was. Hasselt in ’t Wit heet de eindejaarsperiode met twee koopzondagen op 16 en 23 december 2018 in Hasselt en daaraan is op voorhand hard gewerkt aan de voorbereiding door de centrummanager.

Zo zullen alle toeristenbussen voor Winterland hun passagiers afzetten en ophalen aan de Century om de bussen wat verderop ter hoogte van het Villerspark langs de Luikersteenweg te parkeren op 4 speciaal voorziene parkeerplaatsen. Zo kunnen de bezoekers door het commercieel stadscentrum wandelen naar WL en terug met mogelijkheid op shop- en horecamomenten in de winkelstraten. Passagiers slecht te been worden dan op hun beurt gratis met Lijnbussen, gefinancierd door onder andere WL en De Lijn, naar WL gebracht en  terug.

De kerstsfeer moet ook beter in de binnenstad in vergelijking met voorgaande jaren. Overal komt er kerstverlichting in de straten, zelfs in de uithoeken van de stadskern. Samen met de ledkerstverlichting in de bomen op de Groene Boulevard moet dat zeker het gezelligheidsgehalte vergroten om de binnenstad, naast WL, ook aan te doen door de bezoekers.

Het parkeren in straten rond WL is vanaf dit jaar enkel voor bewoners en zelfs niet voor familiebezoekers, dit om tegemoet te komen aan de vele burenklachten op de parkeerregeling van vorig jaar, wanneer WL-bezoekers parkeerplaatsen van buurtbewoners betalend inpikten. Ook de ingang van WL wordt verschoven naar de Japanse oversteekplaats.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.