Vertrek MediaMarkt uit Hasselt centrum laat grote leegte na, snakkend naar invulling

Standaard

Heel veel klanten en vooral handelaars en horeca in de omgeving van de TT-Wijk in Hasselt zijn uiterst verrast en sommigen zelfs verbolgen dat MediaMarkt in het centrum van Hasselt zijn deuren sluit op 3 november 2018 en samensmelt met zijn aanbod en personeel met MediaMarkt aan Ikea Hasselt. Eerder verdwenen al het witgoed uit de vestiging in de binnenstad om ondergebracht te worden in de nieuwe winkel wegens een te moeilijke bereikbaar om te laden en te lossen. Enkel nog vooral de multimedia bleef in het centrum.

Schepen Tom Vandeput verkondigde toen nog in HBVL dat hij zich zou verzetten, als MM het centrum zou verlaten, maar anderhalve week na de gemeenteraadsverkiezing 2018 kregen handelaars, horeca en klanten te horen, wat al lang in de sterren geschreven stond. Een handel tegenhouden te stoppen of te verhuizen, daar kan de overheid weinig aandoen, zelfs niet na het beëindigen van tijdelijke maatregelen om de zaak te verhuizen. Na 15 jaar verlaat MM de binnenstad om in te trekken bij MM aan de Ikea.

Echter de verhuurder heeft anders beslist door op het einde van het huurcontract de baille op te trekken. MM wou blijven en koos voor een kleinere winkeloppervlakte, maar de verhuurder bleef bij zijn strepen. Gevolg: in tegenstelling tot de verwachting van een heropwaardering van de buurt van de Sint-Jozefsstraat met nieuwe bestrating en een nieuw stadhuis met het oog op een verhoging van de economische bedrijvigheid, vergroot de leegstandsoppervlakte na het vertrek van MM. Immers H&M en United Brands lieten grote lege winkeloppervlakte na. Aan de andere kant aan de Maastrichterstraat staan nog twee grote winkelpanden van de TT-Wijk te huur. De site van de florerende Beek is ziek, heel ziek, klaarblijkelijk door leegstand door de veel te hoge huren en de invloed van de toenemende internetverkoop. Verhuurders denken niet mee met de economische ontwikkeling in de buurt en willen alleen maar zoveel mogelijk winst maken. Heel spijtig.

De MM lag goed in de markt bij de klanten, ondanks zijn afslanking. Klanten van buiten Hasselt kwamen met plezier naar de MM om multimedia met onderdelen en benodigdheden te kopen. En passant trokken ze ook verder het stadscentrum in, kochten andere zaken en/of maakte verteer bij de plaatselijke horeca. Jammer valt die stroom denkelijk weg na 3 november 2018. Een aantrekkingspool verdwijnt uit de binnenstad.

Advertenties

Een gedachte over “Vertrek MediaMarkt uit Hasselt centrum laat grote leegte na, snakkend naar invulling

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.