Pampering PXL-studenten moet stoppen

Standaard

Naar aanleiding van een petitie van PXL-studenten tegen de parkeerproblematiek rond Hogeschool PXL Hasselt hebben ze al 900 handtekeningen verzameld. Reden is dat er een hele resem politieboetes die werden uitgeschreven wegens foutparkeren rond de campus in de Vildersstraat begin van het academiejaar 2018-2019. Heel wat wagens van studenten werden toen ook weggetakeld plus ze kregen pv’s, hetgeen niet in het goede keelgat van betrokkenen is geschoten, niettegenstaande de schooldirectie ijvert om meer met het openbaar vervoer te komen of te carpoolen of wat verder te parkeren om de toenemende parkeerdruk de baas te kunnen.

De vraag is niet, waarom zijn er niet meer parkeerplaatsen rond de campus voorzien, maar wel, waarom de studenten alsmaar met de wagen naar school moeten komen al dan niet veel files trotserend. Daarop geven de studenten niet thuis om te antwoorden, behalve zij misschien die van een te afgelegen oord komen om te kunnen carpoolen of openbaar vervoer te nemen.

Volgens ons komen de studenten steeds minder uit hun comfortzone en moeten ze met de auto tot aan de deur kunnen parkeren in plaats van andere vervoersmogelijkheden te kiezen, wat iets moeilijker is maar zonder parkeerperikelen.  De auto is en blijft ook hun vrijheid, ondanks er almaar meer wagens opdagen op de weg met enorme filevormingen in de spitsuren en zelfs erbuiten tot gevolg. Wagens met dikwijls slechts één inzittende.

Het hele individu van bepaalde studenten is overgeslagen naar het ik-zijn, naar een soort van zelfgenoegzaam egoisme. Wat wil je als het gedrag van jongeren wordt veranderd onder invloed van sociale media en internet. Alles wordt er easy voorgesteld meestal in visuele weergave. Alsof het hele leven easy is en je het al gemaakt hebt, als je een professionele bachelor op zak hebt.

PXL Hogeschool speelt ook deels dat spelletje mee en legt de studenten nogal veel in de pampers, ondanks ze wel tegengewicht wil geven door een te zwakke communicatie zeker op gebied van mobiliteit. Er worden bij de vleet allerhande activiteiten georganiseerd binnen de verschillende departementen van de hogeschool en de directie staat er altijd achter, al dan niet organisatorisch of logistiek. De directie zorgt goed voor zijn studenten en probeert hen zoveel mogelijk in de watten te leggen en het zo easy mogelijk te maken in vergelijking met het vroegere onderwijssysteem.

Het lijkt daarom niet gemakkelijk om de verwende studenten uit hun comfortzone te halen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.