Gezelligste of grootste septemberfoor in Hasselt?

Standaard

N-VA Hasselt zegt in zijn verkiezingsbelofte dat men de septemberfoor in Hasselt terug naar de Groene Boulevard wil brengen. Wat nu één van de grootste kermissen is in België met 150 kramen en attracties, willen ze herleiden naar een gezelligere foor op de Groene Boulevard, op Guffenslaan en Dusartplein gelijk vroeger. 

Evenementenschepen Gerald Corthouts (CD&V) is hier niet mee akkoord en wil de septemberkermis prestigieus en groot en zeker in 1 geheel houden. Als de sporen voor de Spartacustramlijn worden aangelegd op de Boudewijnlaan, moet de foor op een andere grote plaats worden ondergebracht binnen de Singel. Vraag is dan waar, want zo grote open ruimtes om 150 kramen en attracties te plaatsen, zijn maar zeldzaam in volgebouwd stedelijk gebied. 

En dan is er nog het idee van Marc Schepers (RoodGroen+ Hasselt), die de kermis terug een plaats wil geven op de Groene Boulevard en op pleinen en open plaatsen in de binnenstad.

N-VA en RoodGroen+ willen beiden de septemberfoor dichter bij het stadscentrum brengen. Beiden willen ook een gezelliger kermis, desnoods kleinschaliger. RoodGroen+ denkt dan ook om de markt deels of helemaal het centrum in te halen. Een idee dat ook wel bij N-VA leeft.

Maar voor de kermis terug op de Guffenslaan en Dusartplein te plaatsen, moeten Wegen & Verkeer en de hulpdiensten voor de bereikbaarheid bij ongevallen overtuigd worden, net als voor de markt in de stadskern. Immers vroeger was er nog tweerichtingsverkeer op de kleine ring, nu éénrichtingsverkeer. Als N-VA opnieuw tweerichtingsverkeer telkens op een rijstrook wil invoeren en RoodGroen+ een strook wil inpikken voor een tram, is er geen ruimte meer voor eenrichtingsverkeer op de Guffenslaan gelijk vroeger. En de markt in de binnenstad is ook weer niet zo evident door het toenemend vrachtverkeer dat in de voormiddag moet leveren plus het stijgend aantal koerierwagens voor aflevering van webshoppakketten plus het verkeer van automobilisten die in de stad wonen. Bovendien is het centrum van Hasselt maar een lap grond groot met veel concentratie van verkeer, mensen, diensten, retail en horeca. 

Wat zal het worden om Hasselt onder te dompelen in meer events, beleving en gezelligheid? Hoe gaan de bewoners reageren en mogen zij participeren met raad en daad? Volgens de verkiezingsprogramma’s van N-VA, RoodGroen+, CD&V en Open Vld en zelfs PVDA is dat ja. Praten en luisteren naar de bewoners, afspraken maken, heel goed communiceren en controleren of de uitvoering correct volgens afspraak gebeurt, zijn zeer belangrijk, willen de bewoners profiteren van de sfeer, gezelligheid en leefbaarheid bij events in het stadscentrum, mogelijk met een grote verspreiding.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.