Is Hasselts stadsbestuur nog niet zeker om Dorpsstraat af te sluiten voor sluipverkeer?

Standaard

meting

Op de zaterdagen in de zomermaanden 2018 konden we heerlijk flaneren op de verkeersluwe as Dorpsstraat/Minderbroedersstraat/Bonnefantenstraat/Witte Nonnenstraat/Demerstraat/Kempische Poort, alhoewel nog heel wat automobilisten zich met een smoesje als reden door de tegenhoudende gemeenschapswachters moeiteloos hun weg voortzetten via die sluiproute. Sommigen konden de dans ook ontspringen door zich te verplaatsen via de Schrijnwerkersstraat, waar het pop-up paaltje automatisch daalt bij aankomst van een voertuig. Bepaalde handelaars waren niet te spreken over de maatregel wegens inkomstenverlies.

Nu zijn die verkeerssluipweg en fietsstraat weer open en kunnen automobilisten er lustig van gebruik van maken om de andere kant van het stadscentrum te bereiken zonder voor hen vervelende verkeerslichten.

Inmiddels gaat mobiliteitsschepen Habib El Ouakili nog eens het aantal bewegingen van het verkeer ter hoogte van de Fietsbar laten opmeten, terwijl fietsers nog steeds moeten optornen tegen sommige automobilisten die de regels van de fietsstraat duidelijk aan hun laars lappen. Het pop-up paaltje ter hoogte van Van Veldeke laat nog wat op zich wachten!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.