Nachtburgemeester kan alternatief zijn voor bemiddeling over geluidsoverlast in Hasselt

Standaard

FB_IMG_15373608825129454

Open Vld Hasselt met lijsttrekker Hans Similon heeft de aanstelling van een nachtburgemeester naar analogie in Amsterdam op zijn verkiezingsprogramma geplaatst. Geen slecht idee, als je weet dat politie of stadsbestuur nauwelijks optreden na klachten van geluidsoverlast ’s nachts bij gegunde events. Het moet ook het beleid van twee maten en twee gewichten bij sluiting van zaken vermijden, omdat zo’n nachtburgemeester met een neutrale positie moet luisteren naar wat klagers en aangeklaagden te vertellen hebben en bemiddelen totdat er een compromisoplossing is, waarbij beide partijen akkoord kunnen gaan en zich ook aan de afspraak moeten houden. De nachtburgemeester moet er ook op toezien dat alle betrokken partijen hun bereikte compromissen nakomen.

Zo’n stadsburgemeester kan zorgen voor een bemiddelende ordehaving onder de bevoegdheid van de burgemeester. Hij moet naar alle betrokkenen kunnen luisteren, hun verhalen kunnen plaatsen in een context met een sterk analyserend en sociaal vermogen, door niemand op enig welke manier bevoordeeld om de balans te laten overslaan, op zoek via bemiddeling naar een aanvaardbare oplossing. Het moet iemand zijn die zowel goed kan overeenkomen met Hasseltse burgers, horeca, overlastbezorgers en stadsbestuur en conflictsituaties kan oplossen. Bestaat zo iemand met al deze eigenschappen? Het zou de klachten van geluidsoverlast moeten tegengaan en de samenleving meer leefbaar maken, vooral ’s nachts.

Advertenties

Een gedachte over “Nachtburgemeester kan alternatief zijn voor bemiddeling over geluidsoverlast in Hasselt

  1. MOORS Bart

    Als onafhankelijk kandidaat reeds eerder en nu graag opnieuw solliciterend voor nachtburgemeester….ervaring “zat”, diplomatisch en “problem-solving”-gemotiveerd 🤛

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.