Petitie tegen nachtelijke geluidsoverlast in Hasselt

Standaard

ludo geurts en trees cajot

Ludo Geurts en Trees Cajot zijn bezig met het verzamelen van handtekeningen van Hasselaren tegen de nachtelijke geluidsoverlast bij heel wat indoor en outdoor evenementen in de Hasseltse binnenstad.

“We zijn niet tegen evenementen in Hasselt, wat de stad bruisend maakt, maar wel voor een betere ruimtelijke spreiding van de events en niet altijd op één en dezelfde plaats. Dat was ook zo beloofd in het regeerprogramma in 2012, maar bleef dode letter. Als we bellen naar de politie voor nachtlawaai, doen ze niets, omdat de organisatoren toch een vergunning hebben, ondanks het geluidsniveau duidelijk boven de wettelijke Vlaamse normen ligt. Tijd voor een geluidsmeting door een bevoegd ambtenaar, zou je zeggen, maar nee. Ze sturen ons van het kastje naar de muur. De politie verwijst ons vervolgens met onze klachten door naar het schepencollege. Milieuschepen Venken zegt geen bevoegdheid te hebben voor deze materie en burgemeester Vananroye verwijst ons terug naar de politie, ondanks ordehandhaving onder haar bevoegdheid valt, maar die mogen geen metingen uitvoeren,” vertelt Ludo Geurts. 

Het initiatief komt van buurtbewoners van de Thonissenlaan en Manteliusstraat. De petitie is inmiddels ook getekend door bewoners van andere straten. Op vrij korte tijd hebben de twee toch al 125 handtekeningen van Hasselaren verzameld die ze op maandag 24 september 2018 willen overhandigen aan het stadsbestuur met de vraag om er iets aan te doen.

Advertenties

Een gedachte over “Petitie tegen nachtelijke geluidsoverlast in Hasselt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.