Hoe betaalbaar is huur van Expo Hasselt in Park H? UPDATE

Standaard

Met trots openden Tom Vandeput (CD&V) als voorzitter van de beheerraad van vzw Park H, de nieuwe naam voor de Grenslandhallen met al zijn faciliteiten, en Jo Van Esbroeck als directeur van de Sportpaleis Group nv de deuren van Expo Hasselt, het vroegere hexagoon van de Grenslandhallen. Van de infrastructuur werden pilaren verwijderd en één grote ruimte gemaakt van meer dan 4000m² voor onder andere beurzen en tentoonstellingen. De eerste beurs is op woensdag 19 september 2018 een feit: de Stoffenspektakelbeurs. Ook de luxueuze lifestylebeurs Très Chic gaat in november 2018 er indoor. Na zes maanden verbouwing tot wat nu Expo Hasselt is, gaan vervolgens de buitenwerken met onder andere een vergroening en een betere verbinding via een tunnel met Kapermolen en de Japanse Tuin van start. Helaas wordt het delen van de grote parking aan Park H vergeten voor stadsshoppers die er goedkoop of gratis kunnen parkeren en zich van en naar het stadscentrum kunnen verplaatsen via shuttles tijdens het shoppen. Maar schepen Vandeput verzekerde ons echter dat de openstelling van die privéparking ook in het verder uit te werken plan zit. We zijn benieuwd!

Waar we vooral benieuwd naar zijn, is de huurprijs, die organisatoren van beurzen moeten betalen. M.a.w. is de huur betaalbaar. We weten nog dat vele kleine beurzen de Grenslandhallen verlieten en kozen voor de intussen gerenoveerde en goedkopere Limburghal met gratis parking in Genk wegens een te hoge huurprijs van de infrastructuur. Het is erg twijfelachtig dat die in de Limburghal gevestigde kleine beurzen terug zullen kiezen voor Hasselt, als ze het daar goed hebben, ook qua parkeren en huurprijs. Expo Hasselt zal dan nieuwe initiatieven voor Expo Hasselt moeten aantrekken om ze te verhuren en om zo de zware miljoeneninvestering terug te winnen.

Reactie Park H

De nieuwe zaal is opsplitsbaar in 4 modules en dus ook ideaal voor kleine beurzen. De prijzen zijn zeer marktconform en zelfs goedkoper dan veel andere complexen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.