Lezersbrief: Burgemeester van Alken gebruikt gratis parking Stad Hasselt als bedrijfsparking

Standaard

Een buurtbewoonster van Sasput laat ons weten via deze lezersbrief dat de burgemeester van Alken de gratis door het stadsbestuur aangelegde parking ter hoogte van de Sasput met de Muntelbeekstraat inpalmt om zijn bedrijfswagens te parkeren, terwijl de functie van de parking bedoeld is voor de wandelaars in het nabijgelegen natuurgebied. Zij moeten hun wagens een eindje verderop in de Bekstraat parkeren in een verboden zone. Ook het klaarzetten ’s nachts van de vrachtwagens op de parking wekt in de buurt veel wrevel van geluidsoverlast. Herhaaldelijke klachten hebben nog niets opgeleverd.

De Stad Hasselt heeft een gratis parking aangelegd aan het kruispunt van de Muntelbeekstraat en Sasput, voor de mensen die gaan wandelen op het natuurgebied in de Bekstraat. Die wordt schaamteloos ingenomen door het transportbedrijf van de burgemeester van Alken, Marc Penxten, voor zijn bedrijfsvoertuigen en de wagens van het personeel.

De bezoekers van het natuurgebied aan de Bekstraat parkeren hun wagens nu op het einde van de Bekstraat. Maar in deze zone mag je niet parkeren. Bij een brand in het natuurgebied, geraakt de brandweer niet meer ter plaatse.

Het grootste probleem is voor de omwonenden van de gratis parking. Het transportbedrijf is gespecialiseerd in nachttransport. De vrachtwagen, gebruikt voor de nachtleveringen, vertrekt elke werkdag vanaf de parking tussen 20u en 21u en wordt terug klaargezet voor de volgende werkdag tussen 2u30 en 3u30, als de buurt slaapt. Met elke werkdag nachtelijke geluidsoverlast voor de buren tot gevolg.

Katrien Laukens

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.