Leefbaar Kuringen-Heide komt op voor behoud groene long Grasvennen

Standaard

Op de infomarkt omtrent de ontwikkeling van de groene long van de Grasvennen in Kuringen-Heide in juni 2018 is gebleken dat het Hasselts stadsbestuur het enige groengebied in die wijk deels te herbestemmen naar woonzone en zone voor sociale voorzieningen. Zo worden de Grasvennen in private eigendom deels gevuld door 18 flats en 40 serviceflats. Het overgebleven gebied wordt in ruil opengesteld voor het publiek.

Dat is nu eens een regeling, waarbij de actiegroep Leefbaar Kuringen-Heide zeker niet kan achterstaan, omdat de Hei de komende jaren zo’n 800 nieuwe wooneenheden krijgt toegewezen en het groen in de gezellige en actieve wijk drastisch dreigt te verminderen. De aankoop van de Grasvennen door het stadsbestuur en publiekelijk open te stellen als parkfunctie is voor Leefbaar Kuringen-Heide een utopie, maar wordt onthaald als prima oplossing.

Door het verdwijnen van groen op de Hei en de toename van nieuwe inwoners en mobiliteit komt de leefbaarheid en zelfs verkeersveiligheid op Kuringen-Heide in gedrang, ondanks de inspanning van het stadsbestuur. Projectontwikkelaars palmen gretig bouwgrond in voor uit- en inbreiding ten koste van de groenvoorziening, die niet meer is, wat het was, na de voltooiing van bouwprojecten.

Daarom dat Leefbaar Kuringen-Heide een burgerpetitie is gestart voor het behoud van de Grasvennen. De burgers willen nu eenmaal tenminste het behoud van groen in plaats van almaar meer beton.

Advertenties

Een gedachte over “Leefbaar Kuringen-Heide komt op voor behoud groene long Grasvennen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.