Petitie van PVDA Hasselt zal niet veel uithalen

Standaard

PVDA Hasselt organiseert een petitie voor het behoud van het 4000m² grote verwilderde Veldmansbrugbos tussen de Boudewijnlaan en Veldmansbrugstraat in Hasselt. Hier komen 79 flats, één handelsruimte en een ondergrondse parking. Het gebied was al langer ingekleurd in het Structureel Uitvoeringsplan als woonzone en mag dus worden ingepalmd door beton, hoe erg het ook klinkt.

PVDA Hasselt richt zich tot schepen Tom Vandeput (CD&V) om het hele project te herroepen en alles te laten, hoe het nu is, een verwilderde natuur met eigen biotopen. Helaas zal PVDA Hasselt in het zand moeten bijten, ondanks de ontevreden Hasselaren die de petitie ondertekenden en alhoewel Hasselt nood heeft aan meer groene elementen in de openbare ruimten.

Trouwens medeprojectontwikkelaar Kolmont spreekt over de kap van veertig bomen. In de plaats komen dertig volwassen exemplaren en een wadi om regenwater op te vangen. Deze groene elementen kunnen ook zorgen voor een vervangende biotoop, ondanks PVDA Hasselt meer dan honderd bomen tellen die ze willen verplanten in plaats van ze te kappen.

Erger vinden we wel dat we PVDA Hasselt niet horen kraaien over de lange rij volwassen bomen die op de Universtiteitslaan tussen de Singel en Medialaan die worden gerooid om een aparte rijbaan aan te leggen voor Lijnbussen en tram voor een vlottere doorstroming. Die biotoop verdwijnt, wordt vervangen door een betonnen rijbaan en wordt niet vervangen door ander groen. Dat is ook een grote biotoop.

Advertenties

Een gedachte over “Petitie van PVDA Hasselt zal niet veel uithalen

  1. Het bos moet ook behoud een rup verandering ondergaañ en onteigend worden.wil men het als groen behouden. Een woonproject verplaatsen naar stadseigendom zoals de oude brandweer is moeilijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.