Waarom mag Pukkelpop nachtlawaai maken?

Standaard

We vinden het vreemd, waarom tijdens de vorige Pukkelpopedities tot in de vroege ochtenduren, de muziek en bassen voor de omwonenden tot in de verre omtrek afhankelijk de windrichting te horen zijn, terwijl voor Live in Hasselt de politie al om iets na 23u bij de drankgelegenheden staat om de muziek stil te leggen. Het is daarom ook dat vele omwonenden rond de Pukkelpopsite niet meer protesteren, maar een paar dagen met vakantie trekken.

Op de Pukkelpopweide is er naar het schijnt wel geluidscontrole, maar daarover wordt helaas weinig over gecommuniceerd. Die mensen achter Folterpop.be moeten zich noodgedwongen neerleggen met de overlast van het vierdaags muziekfestival. Of oordopjes of slaapmiddelen opgewassen zijn tegen de denderende bassen bij slechte windrichting is nog maar de vraag.

Maar kom, de jeugd mag enkele dagen uit de bol gaan, maar dan wel zonder overlast bij de omwonenden te veroorzaken, zoals vernielzucht, wildplassen en nachtkabaal maken na een lijntje of in dronkenschap. Daarom dat de omwonenden ook geen alcohol in het openbaar mogen verkopen tussen 3 en 7u aan festivalgangers uit vrees voor nog meer dronkenschap en overlast. De politie zal wel voldoende patrouilleren, maar ze kunnen ook niet alles zien.

Pukkelpop is jaarlijkse prestige voor Hasselt en daar moet alles voor wijken. Niet dat Pukkelpop moet weggaan uit Hasselt, maar dat de Pukkelpoporganisatie blijft overleggen met alle omwonenden, waarvan er heel wat meewerken op het festival om een centje bij te verdienen voor hun clubkas van hun vereniging, en luistert naar de vragen en noden van de buren. Een krantje rondsturen is de eenvoudigste vorm van communicatie, maar die is dan niet wederzijds. Een meldpunt voor overlast zal wellicht nog wel bestaan, maar daar wordt dan weer niet voldoende over gecommuniceerd in de pers.

Chokri heeft duidelijk nog steeds invloed met zijn prestigieuze Pukkelpop op het stadsbestuur. Anderzijds kan dat stadsbestuur zo’n traditionele topper niet missen, ook voor het prestige, en wordt wellicht veel door de vingers gezien.

Advertentie

Een suggestie over “Waarom mag Pukkelpop nachtlawaai maken?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.