Infrabel vergeet budget

Standaard

Wat is me dat toch allemaal met Infrabel? Na veel vijven en zessen gingen ze tegen luwend burenprotest de spoorovergang in de Hasseltse Hefveldstraat afsluiten door er een tunnel te maken voor de zwakke weggebruikers en het autoverkeer moet omrijden. Vanaf begin november 2017 is de overweg afgesloten voor autoverkeer. Enkel fietsen, brommers en voetgangers kunnen er nog over.

Inmiddels waren de werken begonnen met het afgraven van grond aan beide kanten van de overweg, de aanleg van een tunneldoorsteek en de deelse afwerking van hellend vlak aan de zijde van Den Tesch. Alle werken zijn begin april 2018 gestopt, omdat ze stootten op nutsvoorzieningen die moeten verlegd worden, maar daarvoor heeft Infrabel geen budget voorzien.

Infrabel wou het stadsbestuur nog laten opdraaien voor deze kost, maar schepen Froidmont heeft terecht geweigerd, omdat het stadsbestuur er niks mee te maken heeft, want Infrabel wou kost wat kost de afsluiting uit veiligheidsoverwegingen. Ondertussen liggen de werken al meer dan vier maanden stil. Enkel hopen grond zijn weggehaald aan de Teschzijde en het terrein is gelijkgemaakt.

Bij Infrabel zitten ze verveeld met deze zaak. Ze hebben niet alle voorziene kosten gebudgetteerd in hun investering. Wanneer ze centen vinden of krijgen, kunnen de werken hopelijk verdergaan, als de aannemer dan ook nog mee is. In de Trekschurenstraat willen ze op termijn ook de overweg sluiten en een tunnel bouwen. Daar willen ze het fietspad op kosten van het stadsbestuur herleggen, maar daar is Froidmont ook niet voor te vinden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.