Trouwstoeten moeten in en uit via Hasseltse Lombaardstraat

Standaard

Tot eind september 2018 wordt de Dorpsstraat, Minderbroedersstraat en Paardsdemerstraat elke zaterdag tussen 11 en 18u afgesloten voor alle autoverkeer, behalve voor vergunninghouders en mensen slecht te been voor een bezoek aan het Heilig-Paterke. Zelfs buurtbewoners moeten wekelijks een doorlaatbewijs aanvragen bij het stadsbestuur, hetgeen grote ergernis opwekt.

Er is echter nog een serieus gat in de mobiliteit door het stadscentrum. Het verzinkbaar paaltje op de hoek van de Schrijnwerkersstraat met de Lombaardstraat heeft nog nooit gefunctioneerd, omdat Infrax zogezegd volgens het stadsbestuur hun elektrisch kastje niet regelmatig wil zien kapotgereden door het vrachtverkeer van de Ursulinenhofwerf. Bij de mobiliteitsdienst hopen ze dat dit paaltje ergens in 2019 operatief wordt, ondanks de voltooiing van het Ursulinenhof gepland is in 2020.

Inmiddels maken handige automobilisten gebruik om de Schrijnwerkersstraat te gebruiken om toch maar op zaterdag via de verkeersvrije route de Kempische Poort te bereiken. We hebben zelfs meegemaakt dat het gebeurt via de Walputstraat en zelfs via de Boter- en Zuivelmarkt, want alle verzinkbare paaltjes gaan automatisch omlaag bij uitgaand verkeer. Zeker automobilisten in trouwstoeten, die Hasselt niet zo goed kennen, maken soms die fout in plaats van uit te rijden via de Lombaardstraat en zo naar de Dorpsstraat, Isabellastraat en Kattegat.

Helaas is er op zaterdag zo weinig of geen blauw te voet te zien in het stadscentrum. Wel blauw met politiehonden en in burger tegen criminaliteitsbestrijding, maar helaas niet voor het verkeer. Alles wordt op kap van de gemeenschapswachters geschoven die alle slijk over zich heen krijgen, In goede communicatie schiet het Hasselts stadsbestuur schromelijk tekort en dat blijft zomaar duren. Mondjesmaat wordt gereageerd, maar het komt over alsof de schepenen er zich niks van aantrekken en het spelletje maar op zijn beloop laat, hetgeen nu niet zo zal zijn, hopen we!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.