Dat Hasselt maar spoedig afstapt van zijn ouderwetse braderie!

Standaard

Vier braderiedagen Hasselt Binnenste Buiten net voor de zomersolden is oubollig in het Hasseltse centrum en mag gerust worden afgevoerd. Dertig jaar geleden, toen er nog geen internet was, stonden op de braderiedagen bij vele handelaars kraampjes op straat met fashion en accessoires van vorig seizoen tegen allerhande afprijzende braderieprijzen. Maar dat is lang vervlogen tijd, omdat interessante koppelverkoop en kortingen op webshops het hele jaar door de rol van de braderie hebben overgenomen en om nog niet te spreken over de solden. Maar inderdaad, de handelaars moeten af van hun oude stocks en daarom blijft braderie bestaan, ondanks ze moeilijker van hun voorraad afraken.

Iets in de plaats stellen zou bijvoorbeeld iets kunnen zijn dat de belevingswaarde in één keer op enkele dagen naar een super hoogtepunt kan drijven en een dat ook goed is voor de omzet van handel en horeca. Want op gebied van dynamisme lijkt Hasselt ver achterop te hinken met het sprankelend Genk en andere Limburgse plaatsen.

Alleen Pukkelpop, de Jeneverfeesten, de septemberfoor en Dwars door Hasselt scoren hier nog hoog. De laatste decennia is daar niet veel mee bijgekomen. Zelfs de Virga Jessefeesten scoorden niet top. Het kan veel beter en daarom moeten ondernemers, verenigingen en beleid beter samenwerken en samendenken en elkaar leren respecteren om van Hasselt opnieuw een bruisende stad te maken in plaats met maar negatief nieuws de sociale media te halen en ook deels de pers.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.