Voorheen was er ook in- en uitrit voor parking ziekenhuis langs Stadsomvaart en kraaide er geen haan naar

Standaard

Bewoners van de Hasseltse Stadsomvaart protesteerden tegen de komst van de in- en uitrit voor de parking van het ziekenhuis langs de Stadsomvaart. Bij de bouw van de nieuwe parking onder het Meyerspark – de nieuwe naam voor het stadspark CC Hasselt naar verluidt – moet de inrit van de ziekenhuisparking verhuizen naar de Stadsomvaart. Helaas horen we niets meer over die MER-studie voor de ondergrondse parking en toch is het stadsbestuur al zeker dat de underground er komt. Hoe kunnen ze al verwijzingen doen naar die ondergrondse parking, als er nog geen MER-studie is die de behoefte van een bijkomende ondergrondse parking aantoont in onze stad met te veel autoverkeer?

Eerst wouden ze in- en uitrit met twee slagbomen om files op de Stadsomvaart te vermijden naast elkaar leggen langs de Stadsomvaart, maar dat werd verworpen door de provincie. Door tussenkomst van schepen El Ouakili werd een akkoord met de bewoners bereikt om die twee toegangswegen een tiental meter van mekaar aan te leggen langs de Stadsomvaart. De parking krijgt bijna uitsluitend bestemmingsverkeer via de Stadsomvaart.

Toch klagen heel wat bewoners opnieuw dat dat bestemmingsverkeer veel overlast teweegbrengt zoals luchtverontreiniging. Aan die kant liggen er ook heel wat serviceflats van mensen die waarschijnlijk niet weten dat er vroeger eveneens een in- en uitrit langs de Stadsomvaart lag voor toegang tot de parking. En toen kraaide er geen haan naar, maar het stadsbestuur besliste toen anders. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.