Verkiezingsslogan N-VA Hasselt kan misleidend overkomen

Standaard

Met ‘Veilig in een welvarend Hasselt’ pakt N-VA Hasselt uit als slogan voor de gemeenteraadsverkiezing van oktober 2018. Daarmee bedoelen ze dat prioriteit wordt gegeven aan veiligheid in al zijn vormen (in verkeer, in criminaliteit, aan schoolpoorten….) in hun verkiezingsprogramma.

Er wordt ook weergegeven dat ze willen gaan voor een welvarend Hasselt. Dat kunnen we interpreteren dat ze een stad, badend in comfort en luxe op materieel vlak op alle gebied, bedoelen. Gewoon een slogan voor de betere klasse die Hasselt rijk is en die niets tekortkomt op gebied van materialisme, maar er soms ook wat moeten voor doen om deze levensstandaard hoog te houden, tot op de grens of over de grens van het financieel draagbare met al dan niet steun van leningen van de bankinstellingen, een handeling die bij tegenval kan leiden tot schuldbemiddeling.

Volgens hun slogans geven ze dan ook het welzijn en de gezondheid van Hasselaren een lagere prioriteit. Welvaart duidt op materialisme en rijkdom en welzijn op zich goed en gezond voelen in de stad. En met deze duidelijke prioriteitsstelling voelen we dat er geen plaats meer is voor minderbedeelden in Hasselt, want zij zijn toch maar Hasselaren die volgens de slogan, toch maar op de tweede plaats komt. Niet echt fraai voor een partij die op federaal en Vlaams niveau in een meerderheidscoalitie de lakens uitdeelt aangaande het armoedebeleid.

Daarom vonden we het veel beter dat N-VA Hasselt uitpakt met de slogan ‘Veilig in een welvarend in Hasselt met goede zorg voor iedere Hasselaar’. Met dit bijvoegsel toon je ook aan dat iedereen, arm en rijk, welkom is in Hasselt, ondanks ze de armoedeproblematiek niet graag zien komen, net als alle andere voorgangers op verschillende beleidsniveaus.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.