Waar blijft uitslag MER-studie voor ondergrondse parking?

Standaard

We zijn nog steeds aan het wachten op de uitslag van het Milieu Effecten Rapport voor de aanleg van een ondergrondse parking voor of achter het CC Hasselt of ergens aan de Oude Luikerbaan. De heraanleg van het eerste deel van het Stadspark CC Hasselt nadert stilaan zijn voltooiing. De lus voor het CC Hasselt blijft onaangeroerd totdat de uitslag van de MER-studie bekend is, maar die doet nogal lang op zich wachten.

Een Milieueffectrapport is een onderzoek naar de mogelijke milieugevolgen van bepaalde activiteiten of ingrepen (projecten, plannen, beleidsvoornemens of programma’s). Een milieueffectrapport (MER) wordt opgemaakt vóór de projecten of plannen worden uitgevoerd. Zo kunnen schadelijke effecten voor het milieu in een vroeg stadium worden ingeschat en opgevangen. Leefbaarheid, overlast, veiligheid, verontreiniging en mobiliteit worden onder andere onder de loep gelegd.

Het stadsbestuur wou eerst ontsnappen aan de uitvoering van de MER-studie door het hele project van heraanleg van stadspark en bouw ondergrondse parking in deeltjes op te splitsen, maar ze werden echter teruggefloten door de Vlaamse regering, die bepaalde dat de ondergrondse parking moest komen voor of achter het CC Hasselt of aan de Oude Luikerbaan.

Momenteel loopt een openbaar onderzoek over de heraanleg van de inrit van het ziekenhuis. De nieuwe inrit komt in de Stadsomvaart. De plannen zijn gewijzigd, zodat in- als uitrit minder hinder vormen. Deze inrit moet eerst in orde zijn  vooraleer men verder werk kan maken van de verwijdering van de lus voor het CC Hasselt en de aanleg van het tweede deel van het stadspark.

Zolang er nog geen resultaat van de MER-studie is, blijft fase twee inactief. Hoog tijd dat er eens nieuws komt!!!!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.