Geen Spartacustramlijn Hasselt-Maastricht tegen 2023

Standaard

Wegens de weigering of opzettelijke daad of vergeetachtigheid van de Waalse federale mobiliteitsminister Bellot (MR) om geld te voorzien in de meerjarenbegroting 2018-2031 van de spoorwegen voor de afsluiting van de spoorovergangen in Diepenbeek en Bilzen en voor de ondertunneling van de spoorovergang in de Sint-Lambertuslaan in Bilzen voor de Spartacustramlijn tussen Hasselt en Maastricht, krijgt dit hoopvol project van De Lijn een lelijke deuk. Dit kwam aan het licht als antwoord op een parlementaire vraag van parlementslid Raskin (N-VA) uit Bilzen.

Nochtans waren alle obstakels in Vlaanderen en Nederland weggewerkt om de Spartacustramlijn tussen Hasselt en Maastricht volgens De Lijn operatief te maken in 2023. De federale mobiliteitsminister gooit echter roet in het eten.

Hoerageroep nu bij de vele buurtbewoners die niet hoeven om te rijden. Grote teleurstelling bij bepaalde politici, zoals bij Raskin. Spartacus lijkt op sterven na dood of is al dood, want gouverneur Reynders gelooft er zelfs niet meer, ondanks wijlen zijn vriend Steve Stevaert al sinds 2004 met de plannen op de proppen kwam voor de aanleg van drie sneltramlijnen in Limburg tussen Hasselt en Maastricht, Maasland en Noord-Limburg om zo onze provincie op vlak van mobiliteit beter te ontsluiten.

Hoe het nu verder moet, weet niemand. Consequentie kan zijn dat Nederland een forse schadevergoeding kan eisen van Vlaanderen voor het niet nakomen van een schriftelijk contract voor de aanleg van Spartacus. Dat is dan de omgekeerde wereld dan bij de toestand enkele jaren geleden. Toen prutste Maastricht tegen en kon Vlaanderen dreigen met een schadeclaim, maar Vlaanderen wist toen al dat ze geld nodig hadden van Infrabel voor de werken aan de spoorweg, maar dat had toen nog geen haast. Wordt vervolgd!

Advertenties

Een gedachte over “Geen Spartacustramlijn Hasselt-Maastricht tegen 2023

  1. André Segers

    Ben blij…dat het niet doorgaat…met die onzinnige uitgave…ook nu geraakt iedereen ter plekke…”zonder die nutteloze tram” en zeker in deze crisis van verarming…door iedereen geweten…absurde ..schijnheilige…onervaren politiekers…om uw portomonnee …onterecht te vullen…SCHAAM JE..
    .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.