Rommelige opening van Albert Heijn, Jysk en ToyChamp in Hasselt

Standaard

Op woensdag 6 juni 2018 openen Albert Heijn, Jysk en ToyChamp hun winkels aan de Gouverneur Verwilghensingel in Hasselt. Action volgt eind van de week. De winkels blijken af voor opening, maar aan de buitenafwerking van parking en toegang wordt nog volop gewerkt. Auto’s staan wild geparkeerd  op de ventweg. Nergens is enig teken van opening aan de winkels te bekennen. Het vriendelijk onthaal ontbreekt. De aannemer heeft ook veel ruimte nodig om zijn werkzaamheden te voltooien. Een amateuristische aanpak, als je het ons vraagt, want welke winkel opent, wanneer alles indoor en outdoor op eigen terrein in orde is voor de ontvangst van de eerste klanten. Het maakt maar een rommelige indruk!

Ook de ventweg langs de Gouverneur Verwilghensingel is sinds 5 juni 2018 afgesloten ter hoogte van het kruispunt van de Kempische Steenweg door Wegen en Verkeer. Niet alle overbodige verkeersborden werden weggenomen, waardoor er verwarring kan ontstaan, bvb. de plaat enkel voor vergunninghouders. Alle verkeer moet nu in éénrichting via de Scheepvaartkaai en Elfde Liniestraat verlopen.

Er wordt gevreesd voor een enorme file aan de rodelichten aan de Kempische brug op de Singel, wanneer het verkeer van die nieuwe winkels erbij komt vanaf de Elfde Liniestraat. Maar de grote mobiliteit van het verlatende verkeer vanuit de winkels zal wellicht niet samenvallen met de pieken in de ochtend- en avondspits.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.